Uzungöl'ün imar sorunu bitiyor

Türkiye’nin en gözde koruma alanlarından biri olmasına rağmen imar planı bulunmayan Uzungöl’de sorun çözüldü. Bilindiği gibi daha önce hazırlanan “Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı” 2008 Yılında yürürlüğe girmiş ancak Trabzon İdare Mahkemesi tarafından 200

Uzungöl'ün imar sorunu bitiyor
Türkiye’nin en gözde koruma alanlarından biri olmasına rağmen imar planı bulunmayan Uzungöl’de sorun çözüldü.
 
Bilindiği gibi daha önce hazırlanan “Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı” 2008 Yılında yürürlüğe girmiş ancak Trabzon İdare Mahkemesi tarafından 2009 yılında iptal edilmişti.
 
Yeni  “Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı” Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından İlbank A.Ş.’ye hazırlatıldı. 
 
Hazırlanan planlar 07.05.2013 tarihinde Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından kabul edilerek onaylanmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderildi.
 
İmar planının onaylanması ile bölgenin Özel Çevre Koruma Alanı, Tabiat Parkı, Turizm alanı gibi birden çok koruma statüleri içermesi ve uzun zamandır imar planın bulunmaması nedeniyle yaşanan sorunları çözüme kavuşacak. 
 
Koruma amaçlı imar planının Bakanlıkça onaylanmasından sonra bölgenin yatırımcılarının ve Uzungöl halkının büyük bir sorunu çözülmüş olacaktır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel