Uzungöl'de karasal biyolojik tespit sonuçlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Uzungöl Özel Çevre Koruma Bölgesinde başlattığı Karasal Biyolojik Tespiti Projesi sonuçlandı. Uzungöl ÖÇK bölgesinde ki biyolojik çeşitliliği araştıran bakanlık 125 alttür, 68 varyete olmak üzere 311 cinse ait toplam 658 a

Uzungöl'de karasal biyolojik tespit sonuçlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Uzungöl Özel Çevre Koruma Bölgesinde başlattığı Karasal Biyolojik Tespiti Projesi sonuçlandı. Uzungöl ÖÇK bölgesinde ki biyolojik çeşitliliği araştıran bakanlık 125 alttür, 68 varyete olmak üzere 311 cinse ait toplam 658 adet bitki türü tespit etti. Ayrıca bölgede 250 kuş türü, 90 memeli türünün olduğu belirlendi.

Bakanlık Uzungöl Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi’nin karasal biyolojik çeşitliliği tespit proje çalışmasıyla Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’ün, karasal biyolojik çeşitliliğini ve türlere uygun yaşama alanı olduğunu tespit etti.

 
BAKANLIK 311 CİNSE AİT TOPLAM 658 ADET BİTKİ TÜRÜ, 90 ADET MEMELİ VE 250 ADET KUŞ TÜRÜ TESPİT ETTİ

Bakanlık yaptığı araştırma da 125 alttür, 68 varyete olmak üzere 311 cinse ait toplam 658 adet bitki türü tespit etti. Araştırmalar da, ilk kez Uzungöl Çuha Çiçeği yeni bir bitki türü olarak bulundu. Dünya Doğa Koruma Uluslararası Birliği’ne (IUCN) göre kritik kategorisinde yer alan İğnelik (Erodium hendrikii) bitkisinin bu alanda yayıldığı saptandı ve yayıldığı alan mutlak koruma alanı olarak belirlendi.

Bakanlık yaptığı arazi çalışmaları ve literatür taraması sonucunda Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde toplam 90 adet memeli ve 250 adet kuş türü tespit etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü çalışmalarında coğrafi bilgi sistemleri (CBS), uzaktan algılama ve Küresel Yer Belirleme (GPS) gibi güncel bilişim teknolojileri kullanarak, tematik haritaları sayısal ortamda oluşturdu ve konumsal veri tabanı kurdu. Bu veri tabanı sayesinde, hassas olan bitki, yaban hayvanları, balık ve amfibi türleri ve alanları tespit edilerek, koruma önlemleri alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel