Uzungöl'de hedef yılda bir milyon turist

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı turizm merkezi Uzungöl'de yılda bir milyon turistin ağırlanmasının hedeflendiği bildirildiTrabzon Valisi Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültür ve turizm kenti Trabzon'da son yıllarda turizm konusunda ön

Uzungöl'de hedef yılda bir milyon turist

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı turizm merkezi Uzungöl'de yılda bir milyon turistin ağırlanmasının hedeflendiği bildirildi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kültür ve turizm kenti Trabzon'da son yıllarda turizm konusunda önemli hamleler yaptıklarını, kültür varlıklarını restore ederek turizme kazandırdıklarını, turizmi çeşitlendirip yılın tamamına yaymak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Yörenin kültür, doğa ve yayla turizmi açısından önemli potansiyele sahip olduğunu, Sümela Manastırı'nın yılda bir kez ayine açılmasıyla buna inanç turizminin de eklendiğini belirten Öz, "Böylece Trabzon bir turizm destinasyonu haline geldi ve her geçen gün ziyaretçi sayımız  arttı. Biz de hizmet sektörünün geliştirilmesi ve nitelikli yatak kapasitesinin artırılmasıyla yatırımlara ağırlık veriyoruz" dedi.

Öz, kentte beş yıldızlı üç veya dört otelin inşaat ve yatırım aşamasına geldiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Trabzon, her geçen gün hem Karadeniz hem Türkiye turizminde söz sahibi oluyor. Özellikle yabancı ziyaretler her yıl artıyor. Geçen yıl Trabzon'da yaklaşık 2 milyon 710 bin ziyaretçiye ulaştık. Bunun yaklaşık 635 bini yabancı ziyaretçilerden oluşuyor. 2012'de kente gelen turist sayısı ise 2 milyon 500 bin. Bu bize turizmdeki artış trendinin devam ettiğini gösteriyor. 2013'te bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10'luk artış oldu. Bu artışın devam etmesi için yatırımların yanı sıra çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Doğu Karadeniz ve Trabzon'un kış turizmi açısından da ciddi potansiyele sahip olduğuna dikkati çeken Öz, "Kış turizmi açısından potansiyelimizi ve yatırım alanımızı geliştirme konusunda uluslararası çalışmalarımız var. Ayrıca hem ulusal hem uluslararası fuarlarda  Trabzon'un bu anlamdaki potansiyelini paylaşıp yeni alanlara açılarak yeni turizm destinasyonları ile bu turizm zenginliğimizi artırmak istiyoruz" dişe konuştu.

Yöre insanının, yatırımcıların, iş dünyasının ve esnafın turizm konusundaki gelişmeleri iyi değerlendirmesini de isteyen Öz, şunları söyledi:

"Turizm karşılıklı memnuniyetle gelişen bir sektördür. Bu anlamda bütün esnafımıza, yerel yöneticilere düşen görevler var. Bu sorumlulukları paylaşırsak, bu trendi devam ettiririz. Trabzon'da son yıllarda turizm açısından önemli bir açılımın da kruvazör turizmi dediğimiz, uzun menzilli büyük gemilerle gelen ziyaretçilerimiz. Bu anlamda 2013'te Trabzon'a 27 kruvazör tur gerçekleşti, bu yıl bu rakamın 50'lere çıkması için çalışmalarımız var. Biz daha fazla ziyaretçiyi davet etmek ve daha fazla ziyaretçiye, turizm çeşitliliğini artırarak daha geniş mekanda daha kaliteli hizmet etmek için bütün kurumlarımızla seferber oluyoruz."

-Kış turizmi için alternatif

Valisi Öz, Doğu Karadeniz'de adeta turizmin lokomotiflerinden biri olan ve her yıl yerli yabancı turistlerin akınına uğrayan Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesini geçen yıl 850 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl Uzungöl'e gelecek turist sayısını bir milyon kişiye çıkarmayı amaçladıklarını ifade etti.

Uzungöl'de kış turizmi alternatifini geliştirmek istediklerini de söyleyen Öz, "Uzungöl'de yeni çevre düzenlemeleriyle bütün insanlarımızın gölün dört bir tarafını rahatlıkla yürüyerek dolaşması ve oradaki düzensizlikleri ortadan kaldırmak için çalışmalarımız var. İstiyoruz ki insanlarımız daha fazla gelsinler ve Uzungöl'de daha güzel ve daha rahat vakit geçirsinler. Bunun için bütün kurumlarımızla önümüzdeki turizm sezonuna daha iyi hazırlanıp daha güzel bir hizmet ortamı oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel