Uzungöl'de büyük değişim

Uzungöl Çevre  ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR’ın talimatı ile adeta yeniden yapılandırılıyor. Yaz aylarında uzun süreli konaklayan Arap turistlerin yanında yerli turistlerin de akınına uğrayan  Uzungöl beldesi bu yıl 2 milyon turist sayısını hedef

Uzungöl'de büyük değişim

Uzungöl Çevre  ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR’ın talimatı ile adeta yeniden yapılandırılıyor. 

Yaz aylarında uzun süreli konaklayan Arap turistlerin yanında yerli turistlerin de akınına uğrayan  Uzungöl beldesi bu yıl 2 milyon turist sayısını hedefliyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında gerçekleştireceği projelerle hem Uzungöl’ün  olumsuz görüntü yaratan binalarının çehresini değiştirmeyi hem de artan turist sayısını karşılamak amacıyla alternatif dinlenme yerleri oluşturmayı hedefliyor.
 
Bu kapsamda Uzungöl beldesinin girişinde yer alan ve özgün mimarı karakteristiğini yansıtmamasından dolayı kötü görüntü oluşturan binaların dış cepheleri Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından hazırlanan projelerle yeniden düzenlenecek. Beldede tespit edilen Ruhsatlı 11 adet binanın yeniden düzenlenmesi ile ilgili tüm giderler bakanlıkça karşılanacaktır.
 
Uzungöl’ün Güney kıyısını da ziyaretçilerin kullanımına sunabilmek amacıyla bu bölgede açık ve kapalı oturma alanları, piknik alanlarını kapsayan çevre düzenlemesi yapılacaktır.
 
Uzungöl’ün cazibesini artırmak amacıyla beldeden yaklaşık 17 Km yukarıda yer alan Arpaözü ve Demirkapı köylerine giden yol ile Demirkapı köyünden Balık ve Aygır göllerine giden yol iyileştirilecek ve doğal taş ile kaplanacaktır.  Böylece Uzungöl’e gelen ziyaretçilerin doğa harikası Balık ve Aygır göllerine de kolaylıkla ulaşabilmeleri sağlanacaktır.
 
Yine bu yol güzergahında bulunan Haldizen deresi kenarında Uzungöl’e 1-3 km uzaklıklarda  tespiti yapılan Üç ayrı noktada ziyaretçilerin rahatlıkla piknik yapabilmeleri amacıyla çevre düzenlemeleri yapılarak açık ve kapalı oturma grupları, büfe, WC gibi alanlar oluşturulacaktır.
 
Projelerin  2013 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir.
 
2014 yılında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onayı beklenilen Uzungöl Koruma Amaçlı İmar Planı’nın onayı ardından çok daha büyük projelere imza atılması bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel