Üzerinizde ilaç varsa kapıya yaklaşmayın!

Gürcistan Mağduru Aileleri Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu, "Kesinlikle üzerinde herhangi bir ilaç olan vatandaşlarımız Gürcistan'a geçmemeli. Türk Konsolosluğu, son aylarda mağdur olan insanlarımızın serbest kalması için mücadele veriyor" dedi.Kaputoğlu

Üzerinizde ilaç varsa kapıya yaklaşmayın!

Gürcistan Mağduru Aileleri Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu, "Kesinlikle üzerinde herhangi bir ilaç olan vatandaşlarımız Gürcistan'a geçmemeli. Türk Konsolosluğu, son aylarda mağdur olan insanlarımızın serbest kalması için mücadele veriyor" dedi.

Kaputoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nihat Köroğlu adlı Türk vatandaşının, yakınlarıyla gezi amaçlı gittiği Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçerken üzerinde ağrı kesici bulundurduğu gerekçesiyle Gürcü yetkililerce gözaltına alındığı bildirdi.

Köroğlu'nun, çıkarıldığı mahkemece 10 bin lira karşılığında kefaletle serbest bırakıldığını belirten Kaputoğlu, "Buna karşı yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 30 bin lira ödemesi halinde Türkiye'ye dönebilecek" ifadesini kullandı.

Daha önce de benzer mağduriyetlerle karşılaştıklarını, bu nedenle Türk gümrük kapısında uyarı yazıları olması gerektiğini vurgulayan Kaputoğlu, şunları kaydetti:

"Türk gümrüğünden geçen insanlarımız uyarılmalı. Nihat Köroğlu, gümrükten geçerken üzerinde ilaç olduğunu söyledi. Gümrükteki görevli, 'Raporun varsa sorun yok' diyerek vatandaşa gidebilirsin demiş ancak Gürcistan kanunlarına göre bizim raporlarımız geçersiz. Artık bu iş son bulmalı ve Türk gümrüğünde büyük afişlerle vatandaşlarımız uyarılmalı."

 Kaputoğlu, Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğunun, turizm firmalarını uyardığını aktararak, "Kesinlikle üzerinde herhangi bir ilaç olan vatandaşlarımız Gürcistan'a geçmemeli. Türk Konsolosluğu, son aylarda mağdur olan insanlarımızın serbest kalması için mücadele veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel