Uyanık Rizeli anlaşmalı boşanıyor!

Rize Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Asım Ay, anlaşmalı boşanmaların sayısının arttığını ifade ederek “Bu yolla alınan yersiz dul ve yetim aylıkları tespitler sonrasında yasal faizleri ile geri alınıyor” dedi.  Rize Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı

Uyanık Rizeli anlaşmalı boşanıyor!
Rize Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Asım Ay, anlaşmalı boşanmaların sayısının arttığını ifade ederek “Bu yolla alınan yersiz dul ve yetim aylıkları tespitler sonrasında yasal faizleri ile geri alınıyor” dedi. 
 
Rize Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Asım Ay, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde yaptığı toplantıda 12-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası'nın tanıtımını yaptı.
 
Vatandaş odaklı hizmet anlayışını benimsediklerini ifade eden Rize Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Asım Ay “Hizmet anlayışımızı insan odaklı yapıyoruz. TÜİK’in yapmış olduğu ve hizmet alan vatandaşlarımız, işverenlerimiz ve vatandaşlarımızın cevaplandırmış olduğu 'Sosyal Güvenlik Hizmetlerinden Memnuniyet' anket araştırmasında 86,40 puanla Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüz Türkiye dördüncüsü oldu. Bu bizim için mutluluk vericidir. Hizmet kalitemiz bundan böylede daha iyi olması gayretimiz olacaktır. İlimiz aktif-pasif oranının 1,37'lerde olduğunu görüyoruz. Kış aylarında ise 1,26'lara kadar düşüyor. Sigortalılara, işverenlere ve tüm vatandaşlara şunu söylemek istiyorum: sigortasız çalışmayalım ve çalıştırmayalım” diye konuştu.
 
Son dönemlerde anlaşmalı boşanmaların sayısının çoğaldığına değinen Ay “Gerek Alo 170 hattına gerekse vatandaşlarımızın il müdürlüğümüze bizzat müracaat ederek yapmış oldukları ihbarlarda ne yazık ki bunu tespit ettik. Anlaşmalı boşanmalar yapılıyor ve bu yolla yersiz dul ve yetim aylıkları alınıyor. Bu tür işlere vatandaşımızın kalkışmamasını diliyorum. Çünkü araştırmalarımız sonucunda bu boşanmış olmalarına rağmen halen beraber yaşayan çiftlerin tespit edilmesi ardından aldıkları aylıklar yasal faizleri ile geri alınıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler