Üstün: Önergeyi ben vermedim!

Trabzon’un Sürmene ilçesinde eski Belediye Başkanı Fikri Usta’nın isminin verildiği kavşağın isminin değiştirilmesi tartışmaları sürüyor.ÖNERGEYİ BEN VERMEDİMBu konu ile ilgili Haber61.net’e açıklamalarda bulunan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, kavş

Üstün: Önergeyi ben vermedim!

Trabzon’un Sürmene ilçesinde eski Belediye Başkanı Fikri Usta’nın isminin verildiği kavşağın isminin değiştirilmesi tartışmaları sürüyor.

ÖNERGEYİ BEN VERMEDİM

Bu konu ile ilgili Haber61.net’e açıklamalarda bulunan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, kavşağın isim değişikliğinin meclis görüşmeleri sırasında gündeme geldiğini belirterek, “Önergeyi gündeme almayı oyladık kabul edildi. Daha sonraki görüşmelerde de ismin değiştirilmesi konusunda oylama yaptık. Oylama sonucunda da ismin değiştirilmesi hususunda karar verildi. Orada bir yanlış ifade var. Önergeyi ben vermişim gibi yazılmış bazı haberlerde. Ama önergeyi ben vermedim, meclis üyesi arkadaşlarımızdan bir tanesi verdi. Neticesinde de kaldırılması konusunda karar alındı” dedi.

FİKRİ USTA İLE BİR PROBLEMİM YOK

Eski Belediye Başkanı Fikri Usta ile kendisi arasında bir soğukluk olup olmadığı konusunda sorduğumuz soru üzerine Üstün, “kendisi ile arasında bir problem olmadığını belirterek, “bu meclisin almış olduğu bir karardır. Nasıl kendisinin zamanında meclis bir karar alıp isim verildiyse, herkes de buna saygı duyduysa, ismin kaldırılması doğrultusunda meclis bir karar vermiştir. Herkes de buna saygı duymak zorundadır. Bu meclisin kararıdır. Benim veya herhangi bir arkadaşımızın bir kararı değildir” ifadelerini kullandı.

SADECE ÇÖP TOPLAMA İLE BELEDİYECİLİK OLMAZ

Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene’de göreve başladıklarından itibaren yürüttükleri çalışmalarla ilgili olarak ise şunları söyledi.

"Büyükşehir ile beraber ekonomik olarak tüm ilçeler gibi bizde bazı sıkıntılar içindeyiz. Bugüne kadar işlerimizi rahatlıkla çözebildik. Bundan sonra eğer düzelmezse sıkıntımız var. Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Özellikle yayla ve köy yollarında, mahalle aralarında yaptığımız çalışmalar var. Büyükşehir katkısı ile yaptığımız asfaltlamalar var.

Ortahisar Belediye Başkanına da teşekkür ediyorum. Çöp aracı konusunda bize destek verdi. O sayede çöp sorununu da Sürmene’de bir nebze olsun çözebildik. Projelerimiz var. Onları gerçekleştirmek için çalışmalarımız var. İş Hanını ve belediyenin bir iki arsası var Çamburnu’nda. Onları satmaya gayret ediyoruz. Satarsak istimlak edecek olduğumuz yerler var.

Buralarda yapacak olduğumuz otopark ve bazı kamu kurumlarının yatırımları var. Bunları yaptığımızda Sürmene’nin bir nebze olsun çehresini değiştireceğiz.  Biraz bize göre büyük ve zaman alacak projeler. Ama yavaş yavaş bunların adımlarını atıyoruz. İmarda bir takım değişiklikler yapmak zorunda kalıyoruz, bu projeleri gerçekleştirmek için. Bunlar tabi büyükşehirden de geçmesi gerekiyor. Yoksa sadece su verme ile çöp toplama ile belediyecilik olmaz."

Haber61.net / Emrah Paça

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel