Üreticilere korunga tohumu dağıtıldı

Tarımsal teşvik ve hayvancılıkta kaba yem açığının giderilmesi için üreticilere korunga tohumu dağıtıldı.

Üreticilere korunga tohumu dağıtıldı
Samsun'un Alaçam ilçesinde tarımsal üretimin teşvik edilmesi, hayvancılıkta kaba yem açığının giderilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen korunga tohumu üreticilere dağıtıldı. 

Üreticilerin desteklenmesi amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen 5 bin kilogram korunga tohumu Harmancık, Kızlan, Şirinköy, Uzunkıraç, Terskırık, Yukarı Koçlu, Yukarı Isırganlı Mahallelerinde toplam 45 üreticiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri tarafından ücretsiz olarak dağıtımı gerçekleştirildi. 

Yetkililerden alınan bilgiye göre Alaçam'da hayvan yetiştiriciliğinin çok önemli bir yere sahip olduğu, yaklaşık 25 bin büyükbaş ve 20 bin küçükbaş kayıtlı hayvan mevcut olduğu ve hayvancılığın en önemli sorunlarından biri olan kaba yem ihtiyacının karşılanmasındaki problemlerin çözümü için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çok farklı projeler gerçekleştirildiği ve üreticilere bu projeler üzerinden destekleme ödemesi yapıldığı bildirildi.

Alaçam'da ÇATAK Projesi kapsamında korunga bitkisi ekiminin yaygınlaştırılması için 4 bin dekar alanda üretim başlatıldığı açıklandı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel