Ünye'de 6. cemevi yapıldı

Ünye ilçesinde altıncı cemevi olan Göbünalcı Güvenç Abdal Cemevi ibadete açıldı.Samsun Terme Sakarlı Belediyesi Güvenç Abdal Evrahı Nazım Şen, cemevi açılışında, "Yolumuz, barış, dostluk ve kardeşlik yoludur. İçinde kin, kibir, kıskançlık barındırmayan yo

Ünye'de 6. cemevi yapıldı

Ünye ilçesinde altıncı cemevi olan Göbünalcı Güvenç Abdal Cemevi ibadete açıldı.

Samsun Terme Sakarlı Belediyesi Güvenç Abdal Evrahı Nazım Şen, cemevi açılışında, "Yolumuz, barış, dostluk ve kardeşlik yoludur. İçinde kin, kibir, kıskançlık barındırmayan yoldur. Birliğin, dirliğin olduğu yerdir" dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise Alevilik ve Sünnilik kavramlarında ayrımcılık olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Günümüzde bazı kesimler Aleviliği başka bir dinmiş gibi algılatmaya çalışma çabaları içindeler. Bu ülkeyi maalesef kendi içimizde Alevi, Sünni, Kürt, Türk şekilde dinsel ya da bölgesel anlamda ayrımcılığa tutmaya çalışan kesimler var. Bunlara asla müsaade etmememiz gerekiyor. Cemevleri sanki caminin karşısıymış gibi gösterilmeye çalışılan bir algı var. Bu düşünce son derece yanlıştır. Dolayısıyla cemevleri Allah'ın adının anıldığı, Peygamberimizin ve Hz. Ali'nin anıldığı mekanlardır. Biz AK Parti olarak etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız. Dolayısıyla bu kavramları bir kenara bıraktığımızda, geriye sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik ve barış kalacaktır."

Açılışta semah gösterileri, saz ekibi eşliğinde aşıklar yer alırken, cemevi dualarla açıldı. Açılışın ardından konuklara ikramlarda bulunuldu.

Cemevi açılışına Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Adem Çalık, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdür Uğur Toparlak ve çok sayıda kişi katıldı.

Açılışı yapılan cemeviyle Sahilköy Mahallesi'nde 3,  Gocuklu Mahallesi'nde bir, Erenyurt Mahallesi’nde 2 olmak üzere Ünye’nin 6. cemevi ibadete açılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler