Ünlü yazar Ayşe Kulin Trabzon’da

Ünlü yazar Ayşe Kulin Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde sevenleri ile imza töreninde buluştu.FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN.Doğukan Uzun / Haber61.netAyşe Kulin imza töreninde Trabzonspor Forması giyerek yaptığı konuşmasınında hayranlarına sevgi

Ünlü yazar Ayşe Kulin Trabzon’da

Ünlü yazar Ayşe Kulin Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde sevenleri ile imza töreninde buluştu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN.

Doğukan Uzun / Haber61.net

Ayşe Kulin imza töreninde Trabzonspor Forması giyerek yaptığı konuşmasınında hayranlarına sevgi dolu sözler sarfetti. Konuşmasının ardından kitaplarını imzalamaya başladı. İmza törenine ilginin büyük olması Ayşe Kulin’in iyi bir yazar olduğunu da gözler önüne serdi. Kulin’in hayranları ellerindeki kitapları yazar Ayşe Kulin’e imzalattıktan sonra imza töreni son buldu.

Ayşe Kulin kimdir ? 
 
Ayşe Kulin, 1941'de İstanbul'da doğmuştur. 
Kulin, Entellektüel bir aileden gelen ve Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat Bölümü'nü bitiren Ayşe Kulin çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve editör olarak görev yaptı. 
 
Kulin, bir süre senarist, sanat yönetmeni ve sinema filmlerinde yapımcı olarak çalıştıktan sonra Güneşe Dön Yüzünü (öyküler) adlı ilk kitabını yayınladı(1984). Ardından kitapta geçen bir öyküyü senaryolaştıran yazar Nisan Akman'ın yönetmenliğini yaptığı bu Kırık Bebek filmiyle Kültür Bakanlığı Ödülü'nü kazandı(1986). Yapımcılığı ve yönetmenliği Ayşe Kulin tarafından üstlenilen Ayaşlı ve Kiracıları adlı dizi oyuncuya Tiyatro Yazarları Derneği'nin En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü kazandırdı(1986). 
 
Ayşe Kulin, Münir Nureddin Selçuk'un yaşam öyküsünün anlatıldığı biyografik çalışması Bir Tatlı Huzur adlı kitabı yayımladı(1996). Kulin, Hemen Ardından Foto Sabah Resimleri adlı öyküsüyle Haldun Taner Öykü Ödülü'nün sahibi oldu(1996), aynı kitap bir yıl sonra Kulin'e Sait Faik Hikaye Armağanı'nı kazandırdı(1997). 
 
Yazar, Adı Aylin adlı biyografik romanı ile İstanbul Üniv. İletişim Fak. tarafından yılın yazarı seçildi(1997). Ardından Geniş Zamanlar adlı öykü kitabını yayımladı(1998). Bu kitap 2007 yılında yine Geniş Zamanlar adıyla Serdar Akar'ın yönetmenliğinde TV dizisi olmayı başardı. 
 
Sevdalinka adlı romanıyla yılın romanı ödülünü alan(1999) Kulin, ardından bir diğer biyografik romanı olan Füreyya'yı yayımladı(2000). 
 
Başarılı Yazar, Köprü isimli romanında Doğu illerimizde yaşanan dramın kökenleri ve Cumhuriyet tarihi içindeki nedenlerini ele aldı(2001). Ayşe Kulin bu romanının ardından Nefes Nefese isimli romanını yayımladı(2002). Bu romanının ardından İçimde Kızıl Bir Gül Gibi romanını yayımlayan yazar, 2004 yılında Kardelenler ve Gece Sesleri isimli kitabını yayımlamıştır. 
 
Ayşe Kulin'in Eserleri
 
- Güneşe Dön Yüzünü, (öykü kitabı), (1984)
- Bir Tatlı Huzur, (biyografi), (1996)
- Adı Aylin, (biyografik roman), (1997)
- Geniş Zamanlar, (öykü kitabı), (1998)
- Foto Sabah Resimleri, (öykü kitabı), (1998)
- Sevdalinka, (roman), (1999)
- Füreya, (biyografik roman), (2000)
- Güneşe Dön Yüzünü, (öykü kitabı), (2000)
- Köprü, (roman), (2001)
- Nefes Nefese, (roman), (2002)
- İçimde Kızıl Bir Gül Gibi, (deneme),(2002)
- Babama, (otobiyografi), (2002)
- Kardelenler, (araştırma), (2004)
- Gece Sesleri, (roman), (2004)
- Bir Gün, (roman), (2005)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler