Ulusoy'un cenaze programı belli oldu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy vefat etti. TTSO’da 48 yıl meclis üyeliğinde bulunan Ulusoy 32 yıl meclis başkanlığında bulundu. 20 yılı aşkın da TOBB Başkan vekilliği görevini yapmıştı. İŞ DÜNYASININ KALBİNDE YAŞADI 1927 y

Ulusoy'un cenaze programı belli oldu
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy vefat etti. TTSO’da 48 yıl meclis üyeliğinde bulunan Ulusoy 32 yıl meclis başkanlığında bulundu. 20 yılı aşkın da TOBB Başkan vekilliği görevini yapmıştı.
 
İŞ DÜNYASININ KALBİNDE YAŞADI
 
1927 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğan Ali Osman Ulusoy, hayatının son anına kadar iş yaşamının içinde yer aldı.  Trabzon ve Karadeniz aşığı olan Ulusoy,  yaşamı boyunca memleketi ile bağlarını hiç koparmadı. Ulusoy şirketinin Trabzon’daki temsilcisi olarak yaşamını sürdüren Ali Osman Ulusoy, başta Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve bir çok sivil toplum örgütünde başarılı çalışmalarda bulundu.
 
48 YIL TTSO MECLİS ÜYELİĞİ
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda Meclis Üyeliğine 28.12.1966 yılında seçilen Ali Osman Ulusoy, 48 yıl aralıksız meclis çatısı altında görev yaptı.  48 yılın 32 yılını meclis üyeliği olarak sürdürdü. Ulusoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde de 20’yılı aşkın Başkan Vekilliği görevinde bulundu.
 
32 YIL MECLİS BAŞKANLIĞI
 
16.12.1981 yılında meclis Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı’na seçilen Ali Osman Ulusoy 30.02.2009 tarihine kadar aralıksız 28 yıl meclis başkanlığı görevini sürdürdü. Bir yıllık aradan sonra 06.01 2010 tarihinde yeniden Meclis Başkanlığına seçilen Ali Osman Ulusoy, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda erişilmesi güç bir rekora imza atarak toplam da 32 yıl meclis başkanlığı görevinde bulundu. Ulusoy, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda 15 dönem mecliste görev aldı.
 
TÜRK İRAN İŞ KONSEYİ KURUCU BAŞKANI
 
DEİK Türk- İran İş Konseyi’nin kuruluşundan günümüze kadar da Başkanlığını yürüten Ulusoy, Trabzonspor Kurucu Başkanı olarak da hizmet verdi. Ulusoy, sayısız sivil toplum örgütünde görev alan ve ulusal ve uluslararası camiada başta Türkiye olmak üzere, Türk iş dünyasını temsil etti.
 
BAKÜ CEYHAN BORU BORU HATTINA İMZA KOYDU
 
Ulusoy, TOBB Başkan Vekili olarak Bakü Ceyhan boru hattı projesinin hayata geçirilme evresinde 1997 yılında Tiflis’te düzenlenen törenlerde Türkiye adına sözleşmelere imza koydu.
 
KARADENİZ HAVZASİ VE TÜRK CUMHURİYETLERİ TİCARETİ GELİŞTİRDİ
 
Trabzon ve Doğu Karadeniz’in uluslararası ticarete katılmasında büyük gayret ve çabaları olan Ulusoy, Karadeniz ülkeleri ile başta olmak üzere Kafkaslar, Orta Asya ve Türki Cumhuriyetleri ile iş dünyasının yakınlaşmasında iş dünyasının cesaretlendiren bir lider oldu.
 
TÜRK RUS DOSTLUK NİŞANI
 
2013 Yılında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası kardeş oda olan Rusya Federasyonu Sochi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ulusoy’a en büyük ödül olan dostluk nişanı verildi. Ulusoy, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerinde dahi ileri seviyelere ulaşması için kapıların açıldığı ilk günlerden beri büyük çabalarda bulunmuştu.
 
 
KARADENİZİN TURİZM ELÇİSİYDİ
 
Trabzon ve Doğu Karadeniz’in Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasında öncü rol oynayan Ali Osman Ulusoy özellikle Uzungöl’ün turizm merkezi haline getirilmesinde büyük gayretleri bulundu. Birçok insanı bölgede ağırlayan Ulusoy, tam bir Karadeniz aşığı idi.
 
İŞTE ALİ OSMAN ULUSOY'UN CENAZE PROGRAMI
 
Merhum Ali Osman Ulusoy için düzenlenecek program şöyle;
 
09.00: Hassoy (Söğütlü) tören
10.00: Ticaret ve Sanayi Odası tören
11.00: Mağaza tören
12.15: Cenaze namazı İskenderpaşa cami
13.30: Trabzonspor tören
15.30: Of aile kabristanlığı defin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler