Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Ordu'dabu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali' festival yürüyüşüyle başladı. 10'u yabancı 10'u yerli 20 tiyatro grubunun katıldığı festival, bir hafta boyunca kentte çeşitli gösterilerle devam edecek. Sırrıpaşa Cad

Uluslararası Tiyatro Festivali başladı
Ordu'dabu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali' festival yürüyüşüyle başladı. 10'u yabancı 10'u yerli 20 tiyatro grubunun katıldığı festival, bir hafta boyunca kentte çeşitli gösterilerle devam edecek.
 
Sırrıpaşa Caddesi'nden başlayarak İsmetpaşa Caddesi'ne kadar süren festival yürüyüşüne Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun ve tiyatro grupları ile öğrenciler katıldı. Yabancı ülkeden festivale katılan tiyatrocular, yöresel kıyafetler ve ellerinde Türk bayraklarıyla yürürken çevredeki vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
 
Daha sonra Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni gerçekleşti. Vali Yardımcısı Yemen Bayrak'ın da katıldığı törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu'nun bir kültür ve sanat şehri olduğuna dikkat çekerek bu tür etkinlikleri geleneksel hale getirerek devam ettirdiklerini kaydetti. Başkan Seyit Torun şöyle dedi:
 
"9 yaşına gelen bir festivali beklerken, bütün mutlu insanların birbirine benzediğini düşünüyorum. Mutla çocuklar, mutlu gençler, mutlu şehirler düşünüyorum. Bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen festival kentimizin dünyaya açılan bir penceresidir. Bu yıl yine binlerce çocuk, genç yaşlı Ordu'da buluşacak. Sahneler ve sokak tiyatro ekipleriyle şenlenecek." 
 
FESTİVALE KATILAN GRUPLAR
 
2 Haziran'da sona erecek olan festivale ABD, Bulgaristan, Fransa, Polonya, Mısır, İtalya, Venezuella, İspanya, Şili ve Hollanda'dan tiyatro ekiplerinin katılacağı belirtilirken, yurt içinde de Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, Adana Devlet Tiyatrosu, Anatole Sahne Sanatları, Erzurum Devlet Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, İzmir TOBAV Gençlik Tiyatrosu, Mask-Kara Tiyatrosu, Pikonun Evi Gezici Kukla Tiyatrosu, Terakki Oyuncuları katılıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler