Ulugöl, "Uzungöl" olmak istiyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca, taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerlerinin yüksek olması nedeniyle 2009 yılında Türkiye'nin 36'ncı "tabiat parkı" ilan edilen Ordu'nun Gölköy ilçesindeki Ulugöl Tabiat Parkı, keşfedilmeyi bekliyorGölköy Kaymakamı Bo

Ulugöl, "Uzungöl" olmak istiyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca, taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerlerinin yüksek olması nedeniyle 2009 yılında Türkiye'nin 36'ncı "tabiat parkı" ilan edilen Ordu'nun Gölköy ilçesindeki Ulugöl Tabiat Parkı, keşfedilmeyi bekliyor

Gölköy Kaymakamı Bolat: "Uzungöl'e rakip olarak görmüyoruz ama bizim gölümüzün en büyük özelliği tamamen doğal bir yapı üzerinde oluşması"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerlerinin yüksek olması nedeniyle 2009 yılında Türkiye'nin 36'ncı "tabiat parkı" olarak ilan edilen Ordu'nun Gölköy ilçesindeki Ulugöl Tabiat Parkı, keşfedilmeyi bekliyor.

Kent merkezine 74 kilometre uzaklıkta, topografik yapısının yanı sıra toprak geçirgenliğinin az olması nedeniyle yeraltı sularından oluşan 7 hektar ve yaklaşık 120 metre derinliğindeki Ulugöl, Karadeniz'de doğal yapısıyla yeşille mavinin birleştiği ender alanların başında geliyor.

Yapraklı orman kayını, kızılağaç, gürgen ve akçaağaç türlerinden oluşan bitki örtüsüyle çevrili gölde Abant alabalığı başta olmak birçok canlı yaşıyor.

Gölköy Kaymakamı İsa Bolat, yaptığı açıklamada, Ulugöl'ün herhangi bir akarsudan beslenmeyen doğal bir göl olduğunu söyledi.

Ulugöl'ü Trabzon'da yer alan Uzungöl'ün beton görmemiş hali olarak tanımladıklarını ifade eden Bolat, "Uzungöl'e rakip olarak görmüyoruz ama bizim gölümüzün en büyük özelliği tamamen doğal bir yapı üzerinde oluşması" dedi.

Bolat, Ulugöl'ü Türkiye'ye tanıtmak istediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ulugöl, yeşille mavinin birleştiği, insanların hafta sonu gelerek aileleri ile piknik, yürüyüş yapabilecekleri bir alan. Bizim burada insanlardan en büyük isteğimiz, gelip eğlensinler, pikniklerini yapsınlar ama gölümüzü nasıl bulmak istiyorlarsa öyle bıraksınlar. Çünkü burası 2009 yılında bakanlığımız tarafından tabiat parkı ilan edildi. Açıkçası insanlarımızın burasının değerini bilmesini istiyoruz."

- "Betonlaşmaya karşıyız"

Göl çevresinde betonlaşmaya karşı olduklarını belirterek, "İnsanlarda aşırı kollama olunca, hiçbir yapı yapamayınca ihtiyaçları gideremiyoruz. Bizim burada daha çok turizm gelişim planında bungalov evler, ahşap bir yapı planlanıyor. Bazı iş adamlarımız tarafından taleplerde bulunuldu, biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ileteceğiz bunları. Bakanlık eğer onay verirse gerekli ihale işlemleri yapılacak" ifadelerini kullandı.

Bolat, yapacakları tanıtımlarla 5 yıl içinde Ulugöl'ün de Uzungöl seviyelerine gelebileceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler