Ülkelerin Rize'de tulum yarışması

    Her yıl Karadeniz bölgesinde çeşitli etkinlikler ve ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen tulum ve müzik festivalinin açılış gününün ardından 2. gününde ülkeler arasında 3 ayrı kategoride yarışmalar yapıldı. Artvin’in Murgul ilçesinde açılış korteji

Ülkelerin Rize'de tulum yarışması

 

 

  Her yıl Karadeniz bölgesinde çeşitli etkinlikler ve ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen tulum ve müzik festivalinin açılış gününün ardından 2. gününde ülkeler arasında 3 ayrı kategoride yarışmalar yapıldı. Artvin’in Murgul ilçesinde açılış korteji ile başlayan etkinlikler ülkelerin yarışması ile devam etti. Yapılan yarışmada Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Osetya, Gürcistan, Sırbistan ve Türkiye müzik, kareografi ve performans dallarında hünerlerini gösterdi. Değişik kostümleri ve kendine has figürleri ile sahnede en çok alkış almayı başaran ve jüri tarafından toplamında 590 puan alan Sırbistan 3. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali’nin birincisi olurken, 570 puanla Türkiye ikinci sırayı aldı. Sırbistan geçen yıl düzenlenen etkinlikte güzellik yarışmasında jürinin verdiği kararla birinci olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel