Ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu

 Başkan Gümrükçüoğlu, “kursa katılan öğrencilerin başarılı olacağına yürekten inanıyorum”Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen üniversiteye hazırlık kursuna katılan öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınavında(LYS) başarılı olmak için harıl harıl çalışıyor.

Ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu

 

Başkan Gümrükçüoğlu, “kursa katılan öğrencilerin başarılı olacağına yürekten inanıyorum”

Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen üniversiteye hazırlık kursuna katılan öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınavında(LYS) başarılı olmak için harıl harıl çalışıyor.

Belediye eski hizmet binasında devam eden ve 550 öğrencinin eğitim gördüğü kurslarda Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılan 230 öğrenciden 200’ü sınavı kazanarak Lisans Yerleştirme sınavına (LYS) girmeye hak kazandı. 

Lise son sınıf öğrencileri ile liseyi bitiren 230 öğrencinin katıldığı birinci basamak sınavından 200’ünün sınavı kazanması büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor.

450.20120522130927.jpg

İlk sınavı geçerek 16 Haziran da başlayacak LYS sınavları için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren öğrenciler kendilerine sağladıkları imkânlardan dolayı Trabzon Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.

Trabzon Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdikleri ve bu yıl ikincisi düzenlenen kursta 34 öğretmenin görev alıyor.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bu yıl ikincisini düzenledikleri üniversiteye hazırlık kursuna 550 öğrencinin katıldığını kaydederek, "Sosyal sorumluluk anlayışından hareketle düzenlediğimiz bu kurslara katılan gençlerimizin çok iyi bir eğitim alarak üniversiteye girme hakkını kazanacaklarına yürekten inanıyorum. 

Hiçbir mahallemize ve hiçbir ailemize hiçbir ayrım gözetmeksizin düzenlediğimiz üniversite hazırlık kursumuzda gençlerimize en iyi eğitimin verilmesi için gayret gösteriyoruz. YGS sınavında başarılı olarak LYS’ye girmeye hak kazanan öğrencilerimizin bu sınavda da başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum.

Geleceğimizin teminatı gençlerimize katkı sunmak amacıyla düzenlenen kurslara destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile özel dershanelerimize ve kursta fedakârca çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” " ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel