Uçan balon araba yaktı!

 Konya’da bir alışveriş merkezinin açık otoparkında seyir halindeki otomobilde, yakılan sigarayla birlikte içi helyum dolu balonun patlaması sonucu çıkan yangında 2 kişi yaralandı. Yanan otomobilden son anda çıkarak ölümden dönen 2 kişi, hastaneye kaldırı

Uçan balon araba yaktı!

 

Konya’da bir alışveriş merkezinin açık otoparkında seyir halindeki otomobilde, yakılan sigarayla birlikte içi helyum dolu balonun patlaması sonucu çıkan yangında 2 kişi yaralandı. Yanan otomobilden son anda çıkarak ölümden dönen 2 kişi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Olay, saat 20.30’da merkez Selçuklu ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinin otoparkında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Trabzon merkezli bir inşaat şirketinde çalışan Yunus E. (24), iş arkadaşı Semra D. (24) ile birlikte şirkete ait 61 AC 324 plakalı otomobil ile alışveriş merkezine gitti. Dizel olan araçlarını alışveriş merkezinin açık otoparkına bırakan iki arkadaş, gezerken aldıkları içi helyum gazı dolu balonu aracın içerisine bıraktı. Alışveriş merkezini gezdikten sonra Yunus E. arkadaşıyla birlikte araçlarına binerek hareket etti. Aracın hareketinden kısa bir süre sonra iddiaya göre, aşırı sıcaklar nedeniyle otomobilin içerisindeki helyum gazlı balon yakılan sigara nedeniyle patladı. Balonun patlamasıyla birlikte Yunus E. ve arkadaşı Semra D. alev topuna dönen otomobilden çıkarak ölümden döndü. Yangına ilk müdahaleyi yapan alışveriş merkezinin görevlileri olası bir faciayı önledi. Ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından soğutma çalışması yapıldı. Vücutlarının çeşitli yerlerinde birinci derece yanıklar oluşan Yunus E. ve Semra D’ye ilk müdahale olay yerine çağrılan ambulansta yapıldı. Olayın şokunu bir süre üzerlerinden atamayan yaralı iki arkadaş, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yanan otomobilin etrafından güvenlik şeridi oluşturan polis, büyük çapta hasar gören araçta incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonunda yangının, Semra D’nin araçta parfüm sıktıktan sonra sigara yakıldığı ve buna bağlı olarak güneş altında kalan otomobildeki helyum gazı dolu balonun patlamasının neden olmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Yangın sonrası otomobil kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel