Türkmen Dobra dobra konuştu

Kolay değil 4 dönem aralıksız olarak Akçaabat’ta başkan seçilmek, hala yıpranmadan ve halkın büyük desteğini arkasına almaya devam ederek hizmetlerini sürdürebilmek!Beyefendiliği, çalışkanlığı, dürüstlüğü, yardımseverliliği, herkese eşit mesafede olmaya ö

Türkmen Dobra dobra konuştu

Kolay değil 4 dönem aralıksız olarak Akçaabat’ta başkan seçilmek, hala yıpranmadan ve halkın büyük desteğini arkasına almaya devam ederek hizmetlerini sürdürebilmek!

Beyefendiliği, çalışkanlığı, dürüstlüğü, yardımseverliliği, herkese eşit mesafede olmaya özen gösteren duruşu  ve partiler üstü bir kimlik taşıyan yapısı ile o Trabzon’un en akil  insanlarından biri O bir hizmet, o bir proje adamı!..
 
Sadece işine odaklanan ve yaptığı işin, oturduğu koltuğun hakkını en iyi şekilde vermeye çalışan bir büyük değer..
 
O isim Şefik Türkmen..
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen kapılarını sonnokta’ ya açarken sorduğumuz sorulara karşı çok özel açıklamalar da yaptı.
 
İşte o açıklamalar:
 
Başbakanımız nasıl geçmişte burada olmamızı istedi, burada olduk; başka bir yere layık görürse orda da oluruz. Bir ihtiras içinde değilim ama hizmet azmi ve aşkı içerisindeyim
 
AKÇAABATLILARIN BEKLENTİSİNİ KARŞILADIM
 
1994 yılından beri Akçaabat’ta imzanız var? İlçelerde 4 dönem aralıksız seçilen başkan yok. Sırrınız nedir?
 
Belediye başkanlığı çok yönlü bir iştir. Alt yapı, su, kanalizasyon, yollar yaparsınız, park bahçeler, temizlik, zabıta ile sosyal hizmetler gibi alanlarda en doğru hizmeti vermelisiniz. Cenazesinden düğününe insanlarla birlikte olmak gerekiyor. Aralıksız seçilmemdeki ana sebepler, öncelikle insanlarla iç içeyim. Ayrımız gayrımız yoktur. Dertleriyle dertlenirim. Yaslı ve neşeli günlerinde beraberiz. Vatandaş kendini farklı ya da yüksek yerde görmeyen insanları tercih eder. Hiç kimse kendisine ‘ağa’ seçmek ‘bey’ seçmek istemez. Kendisine en yakın duracak, kendisiyle kucaklaşacak insanları ister ama bu yeterli değildir. İnsanlarla iyi ilişkiler kısa vadede gereklidir ama uzun vadede iş isterler. Geldiğiniz günle şimdiki zaman arasında önemli farklar olmalı. İnsanların beklentilerinin karşılanmış olması lazım.
 
İNATÇI DEĞİL KARARLIYIM
 
İyi bir belediye başkanı nasıl olmalıdır? Eleştirildiğiniz yönleriniz neler?
 
Öncelikle çok yönlü olmak gerekiyor. Düzgün ve güvenilirlik çok önemli. Herkese farklı konuşmayacaksınız ki insanlar size güvenecek. Aracı koymadan size ulaşabilecekler. Herkese eşit davranacaksınız. Ayrıca kararlılık çok önemli özelliktir. Ben kararlı bir insanım. İlk geldiğimde insanlar ‘Başkan bir şeye yok dedi mi yoktur çok inatçıdır’ derlerdi. Ama şimdi inatçılıkla kararlılık arasındaki ayrıma vardılar. Yanlışta ısrar etmek inatçılık, doğruda ısrar etmek kararlılıktır. Ben kararlıyım. Çünkü kararlılıkların sonunda başarı ortaya çıkıyor. Uzun vadede iyi sonuçlar alıyorsunuz kararlılık sayesinde. İlk başta bana oy vermeyenler ilerleyen yıllarda vermiştir. 19 yılın ardından alnınız ak olarak insanların arasında gezmek kolay değildir. Her yerde gezerim. Hiçbir sorunda olmaz.
 
AK PARTİ’DE KİMSEYLE SORUNUM YOK
 
AK Parti Akçaabat Teşkilatı ile sorunlarınız var mı? Size karşı bir lobi oluşturulduğunu düşünüyor musunuz?
 
Biz isteriz ki herkes bizden memnun olsun. İçinde bulunduğumuz partinin bütün kademeleri ile iyi anlaşalım. Ben Anavatan Partisi bitme noktasına gelene kadar bırakmadım. Kapanırken bile arkadaşlarımın fikrine değer vermişimdir. AK Parti’den kimseyle sorunum ve hesabım yoktur. İlçe başkanlığında bir taraf değildim, yönetime karşı da bir karşı taraf olmamışımdır. 19 yıldır görev yapıyorum. Yönetimin içinde olup da geçmişte bizimle problemleri olanlar olabiliyor. Herkesin belediyeden beklentileri vardır. Bazen beklentiler karşılanamıyor. Yanlış anlaşılmadan kaynaklı sıkıntılar oluyor. Biz arzu etmeyiz kimse bizim için farklı beyanlarda bulunsun. Demokrasi uzlaşma rejimidir. Ben uyumlu bir insanım uzlaşmadan yanayım.
 
İHTİRASLI DEĞİLİM HİZMET AZMİ VE AŞKI İÇİNDEYİM
 
Bunca yılın ardından Ortahisar veya Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istemez misiniz?
 
Öncelikle Akçaabatlı bana 5 yıl bir görev verdi. Dolana kadar en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Bizim işimiz sel önünden kütük almaya benzer. Zamanımız kısıtlı. Bugün yarın derken zaman geçer. Prensip olarak planlı çalışırım. 1994’de belediye başkanı oldum. O günden daha fazla hizmet etme heyecanı içindeyim. Zor ve çetrefilli bir işimiz var. Ama güzel tarafı yaptığınız işi görürsünüz. Bende kesin bir şey diyemiyorum ama birçok şeyin hesabını yapıyorum ama sonuca varmış değilim. Sadece benim dememle de olmaz. Arkanızda halk desteği yoksa bir anlam ifade etmez. AK Parti gibi giderek oyu artan bir partinin içindeyiz. Partinin kararları bizim için önemlidir. Başbakanımız nasıl geçmişte burada olmamızı istedi, burada olduk başka bir yere layık görürse orda oluruz. Bir ihtiras içinde değilim ama hizmet azmi ve aşkı içerisindeyim.
 
BORCU OLMAYAN BELEDİYEYİZ
 
İlçe belediyelerinin çoğunun ekonomik sıkıntıları var. Sizin durumunuz nedir?
 
Ben geldiğimde belediyede ekonomik sıkıntılar vardı. Personel 8 ay maaş almamıştı. Belediyenin yıllık gelirinin 4 katı borcu vardı. Şuanda borcumuz ve sıkıntımız yok. Bir defa bu başarıdır. Akçaabat Belediyesi olarak bir resmi kurum nasıl yapmalıysa öyle yapıyoruz. Ödememiz gereken ne varsa günü gelince ödenir. Bana sorulmaz bile. Katı Atık Birliği’nin toplantısı yapıldı. Akçaabat Belediyesi’nin tek kuruş borcu yok. Ekonomik yönden başarıdır. Kendi gücümüzle ayakta durup iş yapıyoruz.
 
ÖNCELİĞİM DÜZGÜN ŞEHİRLEŞME
 
Birazda çalışmalarınıza değinelim? Öncelikli projeleriniz neler?
 
Benim açımdan önemli olan öncelikle düzgün şehir kurmak. Belediye için en büyük proje imar planıdır ve en önemli iş de imarın uygulanmasıdır. Sağlıklı bir şehir oluşturamazsanız ne yaparsanız yapın olmaz. Yeşil alanları yok etmişseniz, yolları daraltmışsanız şehircilikten bahsedemezsiniz. Buna çok dikkat ederim ve mesafe aldık. Benden önce 3 kat yapılacak yer 10 kat yapılmış, okul alanları tadilatla kaldırılmış, yollar daraltılmıştı. Bunların hepsini rayına oturttuk. Alt yapıyı tamamen yaptık. Böyle bir problem kalmadı. Makine gücü parasal güç açısından rahatlıkla yapacak durumdayız. Şu anda Akçaabat merkezinde 40 bin nüfus var. Ayrıca 30 bin nüfusun daha yerleşeceği alanda imar uygulaması yaptık. Yollarını açıyoruz. Şuan altyapısını yapıyoruz yerleşmeye bina yapmaya hazır yerler ortaya çıkarıyoruz. Biz önce alt yapıyı yapıp şehirleşmeye hazırlıyoruz.
 
AKÇATEPE’Yİ HERKES GÖRMELİ
 
Turizm deyince akla gelen bir ilçesiniz? Turizm faaliyetleriniz neler?
 
Bölgede turizmin gelişmesi için bir çok proje yürütüyoruz. Akçaabat sahil parkları bütün Karadeniz’e örnek olmuştur. Türkiye’de ün salmış restoranlarımız var. Turizmi şimdi arka kesimlere de taşıyoruz. Ünlü Orta Mahallemiz’de 4 tane bina satın aldık. Yıkılmaya yüz tutmuş tarihi eselere sahip çıkıyoruz. Turizmin hizmetine sunuyoruz. Bu binaların ikisinin restorasyonu bitti, konaklama ve yemek yerleri olarak işletmeye açacağız. Diğerlerinin yapımı sürüyor. Dağ ve doğa turizmini geliştirmeye çalışıyoruz. Akçatepe diye bir yerimiz var. Herkes mutlaka burayı ziyaret etmeli. Sahilden 7-8 km mesafede çıktığın zaman Akçaabat, Trabzon, Rize’ye kadar her yeri görebilirsiniz. Orada da bir lokanta tamamladık. İnsanların ayrıca pikniklerini yapabilecekleri yerler var. Bitişiğinde de kendi imkanlarımızla 24 dağ evi yapıyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek. Yaptıklarımız ortaya çıktıkça yenilerini yapmak istiyoruz.
 
14 BELDE 50 KÖY BİZE BAĞLANACAK
 
Büyükşehir kararıyla birlikte Akçaabat’ta neler değişecek?
 
Asıl iş bundan sonra başlıyor. Akçaabat’ın topyekün kalkınması bundan sonra gerçekleşecek. Yıldızlı ve  Söğütlü Belediyesi de bize katılacak. Daha çok gelirle daha kaliteli hizmet gelecek. Büyükşehir olduk buna göre planlarımızı hazırlıyoruz. Ben olsam da olmasam da bir sene sonra 14 belde 50 köy Akçaabat’a bağlanacak. 120 bine yakın nüfusumuz olacak. Şimdiden bir yıl sonrasını planlamaya başladık. O zaman geldiğinde hazırlıksız olmamak gerekiyor. Bunu yapacak bilgiye ve birikime sahibiz.
 
İSTERİM, TALİP OLMAM
 
Milletvekilliği gibi bir düşünceniz var mı?
 
Genel siyaset güzel. Trabzon’un birçok hizmete ihtiyacı var. Bizimde birikimimiz var. Değerlendirmek isteriz. Ama bu sadece bizim söylememizle olacak bir şey değil. Ben gidip bir yere talip olmam. Bana ihtiyaç olup da teklif gelirse neden olmasın.  
 
Kaynak : Sonnokta 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel