Türkiye'nin en ilginç davası bu!

SAMSUN'da 2000 yılında gördüğü rüyayı notere onaylatan ve 6 yıl sonra bir meşrubat firmasına ait reklam filmini görünce metin için “Rüyamı çaldılar” diyerek 7 bin TL'lik tazminat istemiyle dava açan emekli öğretmen, 54 yaşındaki Hasan Sancak'ın iddiasının

Türkiye'nin en ilginç davası bu!

SAMSUN'da 2000 yılında gördüğü rüyayı notere onaylatan ve 6 yıl sonra bir meşrubat firmasına ait reklam filmini görünce metin için “Rüyamı çaldılar” diyerek 7 bin TL'lik tazminat istemiyle dava açan emekli öğretmen, 54 yaşındaki Hasan Sancak'ın iddiasının tespiti için dosyanın bilirkişiye gönderilmesi kararlaştırıldı.

Alaçam İlçesi'nde oturan Hasan Sancak gördüğü rüyayı 1 Aralık 2000 tarihinde reklam senaryosu olabileceği iddiasıyla Samsun'un Bafra İlçesi'ndeki 2'nci Noter'de tutanakla tespit ettirdi. 3 çocuk babası Hasan Sancak başka hiç kimsenin bunu kullanmaması için altına “İş bu rüya metninin hiçbir bilgisayar, internet ve benzeri şirket tarafından tamamı ya da bir bölümü sahibinden izin alınmadan televizyon ya da radyoda reklam haline getirilerek oynanamaz ve oynatılamaz” şerhini koydurttu.

Konu yerel ve ulusal basında yer aldı. 6 yıl sonra rüyasını anlatan metnin bir meşrubat firması tarafından alınarak reklam filminde kullanıldığını öne süren Sancak, 2006 yılı Nisan ayında Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na giderek noter onaylı rüyasının çalındığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Yapılan soruşturma ardından 3'ncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 7 bin TL maddi tazminat davası açtı.

4 yıldan bu yana hukuk mücadelesi veren Hasan Sancak'ın bugün yapılan duruşmada reklam filminin yayınlandığı ulusal televizyon kanalları adreslerinin tespit edilememesini anlayamadığını belirterek, kendisinin oyalandığını öne sürdü. Mahkeme ise, kanallarının adreslerinin tespit edilmesi ve reklam filminin istenmesinden vazgeçerek dosyanın Ankara Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne gönderilerek, fikri ve sinai konusunda; ayrıca iletişim ve reklamcılık konusunda uzman bilirkişilerin bulunduğu üçlü heyetten tarafların iddialarını tartışır rapor alınmasını isteyerek davayı erteledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel