Türkiye'nin en büyüğü Trabzon'da

Türkiye'nin en büyük sokak hayvanları bakım merkezi ve doğal yaşam alanının yapımına Trabzon’da başlandı. Yapımı tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ve en modern "Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi' olması beklenen merkez, Trabzon Büyükş

Türkiye'nin en büyüğü Trabzon'da

Türkiye'nin en büyük sokak hayvanları bakım merkezi ve doğal yaşam alanının yapımına Trabzon’da başlandı. 

Yapımı tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ve en modern "Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi' olması beklenen merkez, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Çağlayan'da bulunan 84 dönümlük alan üzerine inşa edilmeye başlandı.
İhaleyi alan yüklenici firma yer tesliminin ardından merkezin yapımına başlanırken, 4 milyon 240 bin TL’ye mal olacak merkezin yapımının tamamlanması ile birlikte Çukurçayır Mahallesi'ndeki barınakta bulunan ve geçtiğimiz aylarda meydana gelen heyelan sonucu tahliye edilerek Deliklitaş'ta oluşturulan geçici bakımevinde bakımı sürdürülen hayvanlar, merkeze aktarılarak doğal yaşam alanına kavuşmuş olacak.

50-002.jpg

Türkiye'nin en modern ve en büyük Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'ni Trabzon'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın katkıları ile yaptıklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Çağlayan Mahallesi Kendirli mevkiinde bulunan ve Orman Bölge Müdürlüğü'nden yıllık 750 TL ücretle tahsis yolu ile belediyemize kazandırdığımız 84 bin metrekare arazi üzerinde yapımı devam eden Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ile her canlının bizim için ne kadar önemli olduğunu göstermiş oluyoruz. Yeni hayvan bakımevi ve doğal yaşam alanı ile birlikte Çukurçayır bölgesinde bulunan ve sınırlı kapasitesi olan hayvan barınağı yerine çok daha modern ve çağdaş bir hayvan bakımevi yaparak hizmete sunacağız. Bu projemize desteklerinden ötürü Orman ve Su İşleri Bakanı'mız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
İhaleyi kazanan yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığı ve inşaat yapım çalışmalarının başladığı Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'nin yapım süresi 600 gün. Çalışmalarının Aralık 2015 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.
Merkezde barınaklarla birlikte sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılacağı bölümler ve ameliyathanelerin bulunduğu proje kapsamında kedi evi de yer alacak. Gelen ziyaretçiler için de dinlenme yerleri inşa edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler