Türkiye'nin en büyüğü Trabzon'a

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 4 milyon insana hizmet veren Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Farabi Hastanesi bünyesinde 13 bin metrekare alana sahip Türkiye'nin en büyük ikinci acil servisi inşaatı yapılıyor.KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik

Türkiye'nin en büyüğü Trabzon'a

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 4 milyon insana hizmet veren Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Farabi Hastanesi bünyesinde 13 bin metrekare alana sahip Türkiye'nin en büyük ikinci acil servisi inşaatı yapılıyor.

KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yaptığı açıklamada, Farabi Hastanesi'nin, sadece Trabzon ve çevresindeki yakın illere değil, bölgenin tamamında yaşayan yaklaşık 4 milyon insana sağlık hizmeti sunduğunu söyledi.

Farabi Hastanesi bünyesinde hizmet veren acil servisin, yörede acil tedaviyle ilgili tüm donanıma sahip tek merkez olduğunu belirten Özlü, "Ayrıca Ktü Tıp Fakültesi bünyesinde Acil Tıp Anabilim Dalımız da bulunuyor. Bölgede bulunan bir çok hastanenin acil servisinde görevli hekimlere acil servisimizde eğitim veriliyor. Ülke genelinde donanım ve eğitim açısından böyle merkezlerin sayısı az. Bu nedenle de biz oldukça şanslıyız" dedi.

-"Bölgeye katkı sağlayacak önemli bir merkez olacak"-

Prof. Dr. Özlü, hastanedeki mevcut acil servisin ünite olarak yeterli ancak fiziki mekan olarak yetersiz kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu durum dikkate alınarak yeni bir acil servis yapılması için 2010 yılında çalışmalara başlandı ve ihaleye çıkıldı. Hasta yoğunluğu yüksek olan hastanemizde Türkiye'nin en büyük acil servisi yapılması planlandı. Gelinen noktada 13 bin metrekare alana sahip acil ve yoğun bakım hastanesinin kaba inşaatı bitmek üzere. İnşaatı yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Burası, tüm bölgenin ihtiyaçlarının karşılanmasında katkı sağlayacak önemli büyük bir merkez olacak. Acil müdahale alanları, yoğun bakımı ve ameliyathaneleri, yani gerekli her şey aynı binada yer alacak. Yılda ortamlama 500 bin hastaya hizmet veren hastanemiz, sene sonunda ülkenin ikinci en büyük acil ve yoğun bakım servisine kavuşacak."

Başhekim Prof. Dr. Özlü, projenin Türkiye'nin en büyük acil servisi olarak planlandığını ancak geçen zaman içinde başka bir şehirde 14 bin metrekare alana sahip acil ve yoğun bakım servisi inşaatına başlandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel