Türkiye'den büyük başarı!

Samsun’da düzenlenen ve Türkiye’nin 3 bronz madalya kazandığı Judo Grand Prix müsabakaları organizasyon başarısıyla tam not aldı. Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, gelecek yıl yetmişe yakın ülkenin katılımını beklediklerini söyledi.Türkiye Jud

Türkiye'den büyük başarı!

Samsun’da düzenlenen ve Türkiye’nin 3 bronz madalya kazandığı Judo Grand Prix müsabakaları organizasyon başarısıyla tam not aldı. Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, gelecek yıl yetmişe yakın ülkenin katılımını beklediklerini söyledi.

Türkiye Judo Federasyonu’nun organizasyonu için aylardır hazırlık yaptığı Judo Grand Prix müsabakaları, kusursuz organizasyonuyla Uluslararası Judo Federasyonu’ndan tam not aldı.

Dünya judosunun en önemli organizasyonlarından sayılan ve ikinci kez Samsun’un ev sahipliğinde düzenlenen Grand Prix, 28 Mart Cuma günü başladı ve 30 Mart Pazar günü sona erdi. Organizasyonun ilk kez düzenlendiği geçen yıl 1 altın, 2 bronz madalya kazanan Türkiye, bu yıl da 3 bronz madalya elde etti. Organizasyonda 44 ülkeden 351 sporcu madalya yarışı verdi.

AÇILIŞI SÜMEYYE YAPTI

Türkiye adına Grand Prix’nin ilk madalyasını, açılış gününde milli judocu Sümeyye Akkuş kazandı. 48 kiloda mindere çıkan Akkuş, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bronz madalyanın sahibi oldu. Organizasyonun ikinci gününde ise Hasan Vanlıoğlu kürsüye çıkmayı başardı. Olimpiyat şampiyonu ve dünya şampiyonu rakiplerini bir bir eleyen Vanlıoğlu, bronz madalyayı boynuna taktı.

Türkiye’nin son madalyası da Grand Prix’in son gününde Gülşah Kocatürk’ten geldi. Kocatürk, geçen yıl bronz madalya aldığı Samsun Grand Prix’de bu kez kendinden 9 yaş küçük olan milli takım arkadaşı Kübra Kara’yı yenerek üçüncü oldu.

ZİRVE ALMANYA’NIN

Organizasyonun ikinci gününde 3 altın madalya alan Almanya, kapanış gününe de damga vurdu. 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya daha alan Almanya, toplamda 4 altın, 4 gümüş, 3 bronz madalya ile zirveyi alan ülke oldu. Almanya'yı, 3 altınla Fransa ve 2 altınla Rusya izledi. Son gün seremonilerin ardından en iyi kadın ve en iyi erkek judoka da ödüllendirildi. Erkeklerde 90 kilo şampiyonu Gürcü Beka Gviniashvili, kadınlarda ise 78 kilonun birincisi Alman Luise Malzahn ödüllendirildi.

UYSAL: “SENEYE 70 ÜLKE BEKLİYORUZ”

Organizasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, olimpiyata katılacak sporcuları belirleyen dünya sıralamasına puan verdiği için Grand Prix müsabakalarının büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu yıl organizasyona 44 ülke katıldı. 2016 Rio Olimpiyatları’na 2 yıl kaldı. Bu anlamda Samsun Grand Prix’si 2015 ve 2016 yılında hayati önem taşıyacak. Bu bakımdan bu 2 yıl en az 70 ülkenin Samsun’a geleceğini düşünüyoruz. Bu rakam 80 veya 90 da olabilir. Organizasyon yine sorunsuz ve kusursuz geçti. Emeği geçen ve bizi destekleyen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel