Türkiye’de tek köy müzesi Trabzon’da

 Haber : Şükrü Üçüncü / Haber61.netTrabzon Düzköy İlçesi Aykut beldesinde bulunan Demokratik Sol Parti (DSP) Belde teşkilat lokali görenleri kendine hayran bırakıyor. Köy meydanında bulunan lokal köy ahalisi tarafından çay ocağı olarak da kullanılıyor.42

Türkiye’de tek köy müzesi Trabzon’da

Haber : Şükrü Üçüncü / Haber61.net

Trabzon Düzköy İlçesi Aykut beldesinde bulunan Demokratik Sol Parti (DSP) Belde teşkilat lokali görenleri kendine hayran bırakıyor. Köy meydanında bulunan lokal köy ahalisi tarafından çay ocağı olarak da kullanılıyor.

42 yıldır sağdan soldan antika topluyor

Aykut Beldesi'nde yaşayan Şerafettin Topal 42 yıldır antika eşya toplayarak DSP’nin lokalinde sergiliyor. Elinde bulundurmuş olduğu antika eşyaların sayısını tam net bilmeyen Şerafettin Topal’ın yeğeni Ferdi Topal, “Amcam burada uzun yıllardır uğraş vererek toplamış olduğu eşyaları sergiliyor. Bazısına para veriyor bazısını ise birilerinden rica ile alıyor. Amcam kırk iki yıldır antika eşyaları toplayarak burada sergiliyor.”dedi.

Fotogaleri için tıklayın

Sayarken kafam karıştı

Yeğen Topal, “ Burayı duyanlar çeşitli yerlerden gelip ziyaret ediyor. Bazen bakıyorsunuz ki başka şehirden bir grup gelmiş birinden duyduk diyor ve burada antikalara bakarak çay içiyor. Bir keresinde saymaya kalktım 400’e kadar geldim kafam karıştı bıraktım daha da saymadım yani anlayacağınız 400’den fazla antika eşya burada bulunmakta.”şeklinde konuştu. 

Köyün müzesi haline geldi

Son seçimlerde Aykut Beldesi merkez mahallesi muhtarı seçilen Mehmet Kölemen, “ köylü komple bulduğu antikaları buraya getiriyor. Şerafettin’e veriyor sonrasında görüyorsunuz çok büyük bir müze haline geldi burası. Burayı ziyaret etmeye devletin iki Bakan’ı geldi. biri Köksal Toptan diğer ismi Trabzon’un sevilen ismi Faruk Özak. Yani burası köyümüzün müzesi oldu.”dedi.

Gün gelecek daha da değerli olacaklar

Sergilerde buraya gelerek buradan antika aldıklarını söyleyen Kölemen, “ Düzköy Belediyesi buradan gelip malzeme alıyor ve Trabzon’da yaptıkları sergide sergiliyor. Buradaki eşyaların çoğu Düzköy ve çevresinde bir dönem yaşayanların yaşamsal malzemeleri, o yüzden burada bulunan malzemelerin çoğu yıllar sonra daha çok değerlenecek ve buraya gelen insanlar zamanla bu bölgede yaşayan insanların neleri kullanarak yaşamlarını sürdürdüğünü görecek.”dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel