Türkiye yardımda ilk dörtte!

Bayraktar, Of ilçesinde Çakıroğlu Vakfı'nca düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, dünyanın çok yakınlaştığını belirterek, "Sadece Türkiye değil, Türkiye'nin vilayetleri de yakınlaştı. İletişim, ulaşım, haberleşme arttı. Dünyada da bu böyle. Dünyad

Türkiye yardımda ilk dörtte!

Bayraktar, Of ilçesinde Çakıroğlu Vakfı'nca düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, dünyanın çok yakınlaştığını belirterek, "Sadece Türkiye değil, Türkiye'nin vilayetleri de yakınlaştı. İletişim, ulaşım, haberleşme arttı. Dünyada da bu böyle. Dünyada şimdi 200'e yakın devlet var, hepsinin birbiriyle ilgisi var. Bakıyorsunuz Amerika'nın güneyinde bir hadise oluyor, bu hemen Türkiye'de hissediliyor" dedi.

Türkiye'nin Müslüman bir ülke olduğunu anımsatan Bakan Bayraktar, şunları söyledi:

"Yüzde 99'u Müslüman. Tarihten gelen bir yapısı var. Türkiye'nin bulunduğu coğrafya çok zor bir bölge ve Türkiye onun merkezinde bulunuyor. Şimdi Türkiye'nin konumu itibarıyla biz icat yapamıyoruz, buluş yapamıyoruz. Ne yapacağız biz? Tarım ülkesiyiz biz. Ne yapacağız biz? Ara teknik eleman ülkesiyiz biz. O zaman biz çok daha iyi eğitim almak zorundayız. İnsanlarımızı çok daha iyi yetiştirmek zorundayız. Öyle kalem efendisi değil. Çocuklarımıza, evlatlarımıza sahip çıkacağız. Eğer biz çocuklarımızı iyi yetiştirirsek kalem efendisi değil, ara teknik eleman, üniversiteyi bitiren, teknolojiyi iyi kullanan, bilgisayar bilen ve lisan bilen, dünyadaki bütün bilgileri alıp onları çok iyi kullanan, çok kaliteli gençler olarak yetiştireceğiz."

"Biz bu vatana, bu millete en çok sahip olan bölgenin insanlarıyız" diyen Bakan Bayraktar, "Milliyetçiyiz diyoruz. Esas milliyetçilik ne biliyor musunuz? Vatanı için en çok çalışan, bayrağını en çok seven, en çok üreten, vatanını en çok seven. Yoksa şoven milliyetçiliğin devri geçti. Eğer vatanın bayrağını en yükseğe çıkarabiliyorsak en çok milliyetçiyiz. O yüzden biz gençlerimizi iyi yetiştireceğiz. O zeka, o kök bizde var" ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin şu anda dünyada, yurt dışına yardım eden dördüncü ülke olduğunu vurgulayarak, "Allah inşallah bize verir, biz de yardım etmeye devam edeceğiz. Her zaman yardım etmek çok iyidir, birbirimizle yardımlaşacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel