"Türkiye" Trabzon'da kurtuldu!

 Artvin’in Yusufeli ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Türkiye Köse isimli kadın kalp hastası, Trabzon'da özel bir hastanede yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Türkiye'nin ameliyat için 5 saat daha geç kalması halinde hayatını kaybedebileceği öğre

"Türkiye" Trabzon'da kurtuldu!

 Artvin’in Yusufeli ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Türkiye Köse isimli kadın kalp hastası, Trabzon'da özel bir hastanede yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Türkiye'nin ameliyat için 5 saat daha geç kalması halinde hayatını kaybedebileceği öğrenildi.
1 ay önce Rize’de yapılan sağ kroner damarına başarılı stent işlemi uygulanan Türkiye Köse isimli kadının Artvin’de yapılan kontrollerinde kalbinin alt arka duvarında balonlaşma saptandı. Acil ameliyat önerilen ve Trabzon'daki Özel Karadeniz Hastanesi'ne gelen Türkiye Köse’nin, kalbindeki balonlaşmada yırtık olduğu tespit edildi. Başarılı bir kalp ameliyatı geçiren Türkiye’nin 5 saat daha geç kalması halinde hayatını kaybedebileceği öğrenildi.
Uzman operatör doktorlar Emre Cumhur Baykan, Tuncay Erden, Zeydin Acar, Murat Ziyrek, Yavuz Selim Akıntürk ve Öner Kurt’un yaptığı operasyonlarda 67 yaşındaki Türkiye Köse’ye yapılan ameliyatta balonlaşma bölgesi iç ve dış yama konularak tamir edildi.

İSMİNİ ÜLKESİNDEN ALAN KADIN
67 sene önce doğan ve ismi babası tarafından konulan Artvinli Türkiye Köse’nin ismi dikkat çekiyor.
Köse'nin ameliyatını gerçekleştiren ekipte yer alan Özel Karadeniz Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi Opr. Dr. Tuncay Erden, ameliyat sonrası komik bir anı yaşadıklarını belirterek Türkiye Köse’nin ameliyatı sonrasında hemşeriye dönerek "Farkındamısın ‘Türkiye'yi kurtardık" dediğini söyledi. Erden, “Hastamız erken yorulma şikayeti ile yaklaşık 1 ay önce Özel Karadeniz Hastanemize geldi. Kalp krizi geçirmiş hastamız ondan sonra kalbine stend takılmış. Ancak daha sonra yapılan kontrollerde kalbin arka duvarında balonlaşma olduğu hatta yırtık başlangıcı olacağından şüphelenerek acil ameliyat kararı verilmiş. Hasta bu şekilde bizim hastanemize geliyor. O bölge tehlikesi yüksek bir bölge. Yüzde 50 riskli hastamızı ameliyata aldık. Hastamızı ameliyata almasaydık belki de 5-6 saat içerisinde hayatını kaybedebilirdi. Yırdık bölgeyi yamatarak tamir ettik. Ameliyattan sonra yoğun bakım sürecinde bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Ardından hastamızı servise aldık. Şuan için herhangi bir sorun bulunmamaktadır” dedi.
95s.20130730134713.jpg
“FARKINDA MISIN TÜRKİYE’Yİ KURTARDIK”
Türkiye Köse’nin ameliyatı sonrasında komik bir an yaşadıklarını dile getiren Erden, “Hasta geldiği zaman ismi tuhaf gelmişti. Ameliyat bittiği sırada derin bir oh çektiğim zaman yanımdaki hemşire hanıma dönerek ne yaptığımızın farkında mısın dedim. O da hayır hocam dedi. Bende farkında mısın Türkiye’yi kurtardık dedim” ifadelerini kullandı.

ANNESİNİN ADI 'PADİ'
Artvin Yusufeli ilçesinde yaşanan 67 yaşındaki Türkiye Köse ise, isminin babası tarafından konulduğunu söyledi. Annesinin ismi de 'Padi' olan Köse "Babam askerden gelmiş, ben de daha yeni doğmuştum. Adımı Türkiye koymuş. Allah doktorumdan razı olsun. Şuanda çok iyiyim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler