Türkiye krizden çok etkilenmedi

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, dünyadaki ekonomik krizin Türkiye'yi fazla etkilemediğini belirterek, ''Bunda devletimizin ve hükümetimizin aldığı kısa vadeli istihdama yönelik projeler son derece etkili olmuştur'' dedi. Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali K

Türkiye krizden çok etkilenmedi

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, dünyadaki ekonomik krizin Türkiye'yi fazla etkilemediğini belirterek, ''Bunda devletimizin ve hükümetimizin aldığı kısa vadeli istihdama yönelik projeler son derece etkili olmuştur'' dedi.

Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali Kızılcık başkanlığında gerçekleştirilen İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu Toplantısına, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul, İş Kurumu Müdürü Mustafa Bahadır ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Kızılcık, toplantıdaki konuşmasında, dünyada yaşanan ekonomik krizin, alınan tedbirler sebebiyle Türkiye'yi çok fazla etkilemediğini belirterek, ''Dünyadaki ekonomik kriz batı ülkeleri kadar ülkemizi ve insanımızı etkilememiştir. Bunda devletimizin ve hükümetimizin aldığı kısa vadeli istihdama yönelik projeler son derece etkili olmuştur'' diye konuştu.

İl istihdam ve meslek eğitim kurullarının kendilerine tanınan kaynak ve yetkiler çerçevesinde önemli projelere imza attığını anlatan Kızılcık, şöyle devam etti:

''Kurul marifetiyle, illerimizde özel sektörümüzün ihtiyaç duyduğu alanda meslek erbabı sanatkarların yetiştirilmesi için bir bakıma perspektif bir pencere açılmaktadır. Özellikle iş dünyamızın aradığı nitelikte ve vasıfta personel ihtiyacını karşılama yönünde almış olduğu kararların da son derece önemli ve etkili olduğunu söyleyebiliriz. Meslek edindirme kursları kısa vadeli de olsa ülkemizde vatandaşlarımızın çalışma hayatına katılmaları, üretimin artırılması ve böylece ülkemizin yüzde 10,6 gibi 2. dönemde dünyada rekor sayılabilecek büyümeyi yakalamasında son derece önemli katkılar sağlamıştır''

Kızılcık, devletin ve hükümetin yeni çıkardığı orta vadeli planlara bakıldığında çok önemli projelerin tasarlandığı, planlandığı ve hayata geçirilmesinin programlandığının görüleceğini ifade ederek, ''Ümit ediyoruz ki yeni programlar çerçevesinde daha fazla insanımızı, gencimizi meslek sahibi ve iş sahibi yapmak için önemli kararları alır ve böylece son dönemde yükselen pazar ekonomileri arasında değerlendirilen ülkemizin yıldızının daha da parlaması sonucunda insanımızın da bu ülkede yaşamaktan daha fazla mutlu olmasına katkı sağlarız'' dedi.

Vali Kızılcık, İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu olarak da kılı kırk yararcasına titiz çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel