Türkiye Karadeniz etkisine girecek

Depremin vurduğu Van kent merkezi ve Erciş ilçesi başta olmak üzere binaların yıkıldığı yerleşim merkezlerinde enkaz kaldırma çalışmaları havanın kararmasıyla birlikte güçlükle yapıldı. Bölgede sıcaklık 0 dereceye düştü. Çarşamba günü de Erciş, Çaldıran v

Türkiye Karadeniz etkisine girecek

Depremin vurduğu Van kent merkezi ve Erciş ilçesi başta olmak üzere binaların yıkıldığı yerleşim merkezlerinde enkaz kaldırma çalışmaları havanın kararmasıyla birlikte güçlükle yapıldı. Bölgede sıcaklık 0 dereceye düştü. Çarşamba günü de Erciş, Çaldıran ve Muradiye’de kar bekleniyor. Tüm Türkiye yarından itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.


TÜRKİYE SOĞUK HAVANIN ETKİSİ ALTINA GİRECEK

Türkiye yarın, Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.  

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, kuzey kıyılar ile doğu bölgelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, sıcaklığın azalmasıyla birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Uyarıya göre, yarın Marmara'nın kuzeyi (Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova ve Balıkesir'in Bandırma ilçesi), Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas ve Tokat çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Marmara'da rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

26 Ekim Çarşamba günü Marmara'nın kuzeyi (Kırklareli, İstanbul;un kuzey kesimleri, Kocaeli, Sakarya), Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Siirt çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Marmara'da rüzgârın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

27 Ekim Perşembe günü Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Siirt ve Tokat çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı havanın Cuma günü ve hafta sonunda da doğu bölgelerinde etkisini sürdürmesi beklenirken, hava sıcaklığının salı günü kuzeydoğu kesimlerde, çarşamba gününden itibaren iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının gece sıfır dereceye kadar düştüğü bölgede depremzedeler ısınmak için açık alanlarda ateş yakmaya başladı. Bir çok kişi de kendi imkanlarıyla yaptıkları derme çatma barınaklarda ve araçlarında soğuktan korunmaya çalışıyor.  

Kızılay’ın çevre illerden Van ve Erciş’e ulaştırdığı ekipler depremzedelerin barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Gelen ilk çadırlar kurulurken, sıcak yemek dağıtımı da yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler