Türkiye iş kazaları ile sarsılıyor

Haber61.net – Haber Servisi – Türkiye’nin gündeminde son aylar iş kazaları düşmüyor. Soma faciasının arkasından Asansör ihmaline kadar hemen hemen her ay bir iş kazası ile işçi ölümleri meydana geldi. Bu kazalar beraberinde şok etkisi yaratan ayrıntıları

Türkiye iş kazaları ile sarsılıyor

Haber61.net – Haber Servisi – Türkiye’nin gündeminde son aylar iş kazaları düşmüyor. Soma faciasının arkasından Asansör ihmaline kadar hemen hemen her ay bir iş kazası ile işçi ölümleri meydana geldi. Bu kazalar beraberinde şok etkisi yaratan ayrıntıları da beraberinde getirirken 150 binin üzerinde İş Güvenliği uzmanında bu döneme kadar olumsuz bir tutanak tutmadığı ortaya çıktı.

Trabzon’da hizmet veren ve sayıları her geçen gün ardan İş Güvenliği Uzmanları da olumsuz tutanak tutmayanlar kervanına katılanlar arasında yer altı. Trabzon’dan olumsuz bir rapor tutulmayınca kentte iş kazası hiç mi olmuyor? Sorusu akıllara gelirken Haber Merkezimiz Muhabirlerinden Şükrü Üçüncü’nün yapmış olduğu araştırmada durumun hiç böyle olmadığı ortaya çıktı.

Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü Bölgede bulunan 17 hastaneye iş kazası ile gelen işçi sayısı 10 olarak verilere yansıyor. İşçi işverenden baskı gördüğü iddiası da gündemdeki yerini koruyor.  İş yerinde kaza geçiren işçi işsiz kalacağım korkusu ile kaza yerini farklı gösteriyor.

Bölgede son dört günden meydana gelen iş kazaları şöyle;

Of İlçesi Çamlıtepe mahallesinde bir işletmede çalışan 27 yaşındaki H.P’nin ayağına yükleme bandı düştü. Talihsiz işçi ağır bir şekilde yaralandı.

Yine Of İlçesi yük taşıma işinde çalışan 29 yaşındaki  A.O taşımış olduğu eşyanın kapağı üzerine düşerek yaralandı.

Vakfıkebir İlçesinde inşaatın zemin katında kalıp söken inşaat işçisi 45 yaşındaki A.B,  bir anda kalıp tahtaları altında kalarak yaralandı.

Tonya İlçesinde yük taşımacılığı yapan firmada çalışan 45 yaşındaki B.B, kasa üzerinden düşerek yaralandı.

Olaylarda yaralanan işçiler çeşitli hastanelerde tedavi alınırken İş güvenliği uzmanlarının bu konularla alakalı tek bir raporu bile yok.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel