Türkiye'de bir ilk Giresun'dan geldi!

Giresun'dan bir ilk karadan karaya yüzme yarışı...

Türkiye'de bir ilk Giresun'dan geldi!
Giresun'da bir ilk yapıldı. Karadan karaya yüzme yarışması Türkiye'de ilk defa yapıldı. 

Karadeniz’de ilk defa düzenlenen ‘Açık Su Yüzme Yarışması’ Giresun ayağı tamamlandı. Türkiye'de ilk defa karadan karaya düzenlenen yüzme yarışı olma özelliğini de taşıyan yarışlara 224 sporcu katıldı. Giresun Adası ile Çerkez Plajı arasında yapılan yüzme yarışları 3 bin metre ve 2 bin metre olarak iki farklı kategoride gerçekleştirildi. Yarışın ilk etabı saat 9.00’da adadan verilen startla başladı. İlk etapta sporculardan oluşan yarışın ardından ikinci etapta ise vatandaşlar yarıştı. Yurdun birçok yerinden katılan yüzücüler kıyasıya mücadele etti. 

Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Türkiye Yüzme Federasyonu, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleşen yarışlarda, Türkiye’de karadan karaya yapılan ilk yarış olma özelliği de taşıdığı bildirildi.

"Giresun'da bir ilki yaşıyoruz"
Yarışların ardından yapılan ödül töreninde konuşan Giresun Valisi Hasan Karahan, “Giresun’da bir ilki yaşıyoruz. Çok mutluyuz. Katılanlara özellikle teşekkür ediyorum. Bizler düzenledik ama siz katılımcılar olmasaydı bu güzellikler yaşanmazdı. Uzaklardan teşrif ettiniz. Şeref verdiniz. İnşallah güzelliklerle ayrılacaksınız Giresun adası ve Giresun’un kendisi bir hazine adeta. Bunun kıymetini çok zaman bilemiyoruz ama siz gelenlerle birlikte bunun farkına varacağız. Bu inşallah ilk olmaz ve on yıllarca sürer. DOKA, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Giresun Yüzme Federasyonu’na katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Yarışların sonucunda ise birincilere, ikincilere ve üçüncülere ödülleri verildi. Açık Su Yüzme Yarışları Giresun ayağının dereceye girenleri ise şöyle sıralandı:

18 Yaş Erkekler Kategorisinde; Erinç Usta (1.), Bora Alnıak (2.), Mehmet Osman Kiraz (3.)
15-18 Yaş Bayanlar Kategorisinde; Zeynep İlhan Karaibrahim (1.) İlayda Söğüt (2.) Nursu Şimşek (3.)
19-25 Yaş Erkekler Kategorisinde; Emre Öztürk (1.) Gökhan Nadi Türk (2.) Enez Şirin (3.) 
19-25 Yaş Bayanlar Kategorisinde; İlkyaz Yasal (1.), Hale Kübra Yalçıntaş (2.)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler