"Türkiye bunlara çok sert bir tokat vuracak "

 CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, "AK Parti’nin iki eş başkanı var; birisi Recep Tayyip Erdoğan, diğeri ise Abdullah Öcalan" iddiasında bulundu.  Türkiye’nin durumunun çok karışık ve endişe verici olduğuna dikkat çeken CHP İl Başkanı Yavuz Karan, 10 yı

"Türkiye bunlara çok sert bir tokat vuracak "

 

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, "AK Parti’nin iki eş başkanı var; birisi Recep Tayyip Erdoğan, diğeri ise Abdullah Öcalan" iddiasında bulundu. 
 
Türkiye’nin durumunun çok karışık ve endişe verici olduğuna dikkat çeken CHP İl Başkanı Yavuz Karan, 10 yıl önce çok iddialı söylemlerle iktidara gelen AK Parti'nin 10 yıl sonra ekonomik anlamdaki çöküntüye rağmen çok başarılı olduklarını savunmasının inandırıcı olmadığını ifade ederek, "Biz de diyoruz ki, hiçbir şey yapmadılar. Türkiye’nin kaynaklarını peşkeş çektiler" dedi.
 
İMRALI HEYETİ BÖLÜNME ANAYASASININ HEYETİDİR
 
İmralı’ya giden heyetin Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni anayasasını hazırlayacak heyet olduğunu savunan Karan, "Bu heyet, Türkiye’nin bölünme anayasasının heyetidir" görüşünü kaydetti. Karan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakan'ın muhatabı Abdullah Öcalan olmuştur. Türkiye ilk defa bu kadar rezil bir Dışişleri Bakanı tarafından yönetilmektedir. Üç yıldır sesi çıkmayan İsrail, Türkiye’den neden özür diledi, hiç düşündünüz mü? Suriye konusunda elini yakmak istemeyenler maşa olarak Tayyip Erdoğan’ı kullanıyorlar. Bu siyasi iktidarın bir gün bile iş başında kalması yeni tahribatlar demektir. Çünkü bunların hedefi 2023’te Cumhuriyet’i yok etmektir, ümmetçi anlayışları Türkiye’de iktidar yapmaktır. İktidarın gidişini hızlandıracak olan yerel seçimlerde bu siyasi iktidardan kurtulmamız gerekir. Türkiye bunlara çok sert bir tokat vuracaktır. Çok iddialı adaylarla ve çok iddialı kadrolarla yerel seçimlere talibiz. Büyükşehir yasasıyla bölünme yasalarının altyapısı oluşturulmuştur. Biz bunlara engel olacak tek siyasi partiyiz.
 
Barzani eskiden Türkiye’ye geldiğinde Çukurca Kaymakamı ile görüşürdü ve onu referans gösterirdi. Şimdi ise Barzani’nin Türkiye’deki muhatabı Başbakan oldu. BDP’nin iki eş başkanı var; biri Nurettin Demirtaş, diğeri Gültan Kışanak. AKP’nin eş başkanı da iki tanedir; bir tanesi Tayyip Erdoğan, diğeri Abdullah Öcalan’dır. Bizim görevimiz ise sadece Cumhuriyet’i kurmak değil, aynı zamanda onu korumaktır."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel