“Türkçe Olimpiyatlarını Artvin’de yapacağız”

Artvin Belediye Başkanı ve CHP Artvin Belediye Başkan Adayı Dr. Emin Özgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘stat ve salonlarda Türkçe Olimpiyatları yaptırmayacağız’ açıklamasına tepki göstererek Türkçe Olimpiyatlarını Artvin’de yaptıracaklarını açıkladı

“Türkçe Olimpiyatlarını Artvin’de yapacağız”

Artvin Belediye Başkanı ve CHP Artvin Belediye Başkan Adayı Dr. Emin Özgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘stat ve salonlarda Türkçe Olimpiyatları yaptırmayacağız’ açıklamasına tepki göstererek Türkçe Olimpiyatlarını Artvin’de yaptıracaklarını açıkladı.

Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, Başbakan Erdoğan’ın stat ve salonlarda yaptırmayacağını açıkladığı Türkçe olimpiyatlarına sahip çıktı. Bugün seçimlere yönelik makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Artvin Belediye Başkanı ve CHP Artvin Belediye Başkan Adayı Dr. Emin Özgün,  Başbakan’ın Türkçe Olimpiyatları’yla ilgili tutumunu eleştirerek;  “O salonlar ve statlar Başbakan’ın babasının malı değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin vergileriyle yapılmış ortak alanlardır. Ben Artvin Belediye Başkanı olarak buradan duyuruyorum, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin ortak dili olan Türkçe’mizi dünyanın bir çok ülkesinde konuşturmada öncü olan hizmet hareketinin, Türkçe Olimpiyatları etkinliğini destekliyorum. Buradan açık bir şekilde ifade ediyorum biz Türkçe olimpiyatlarını Artvin’de yaptırmaya hazırız” dedi.

Başkan Özgün açıklamasında ayrıca geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu taşıyan helikopterin, halkın parasıyla yaptırılan Artvin Şehir Stadı’na inişine izin verilmediğini hatırlatarak; “AKP hizmetlerini  halktan daha ziyade kendisi için yapıyor. Bakınız geçtiğimiz günlerde saha zarar görüyor diye Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun helikopterinin indirilmediği Artvin Şehir Stadı’na,  Başbakan Erdoğan’ın 2 helikopteri birden indi. Bu da demek oluyor ki AKP bu statları halkın değil, kendi ihtiyaçlarını karşılamak için yapmış. Dolayısıyla Türkçe Olimpiyatları için statları kullandırmamalarını yadırgamadım. Bu zaten AKP’den beklenen bir şeydi. Bizim stada falan ihtiyacımız yok, 30 Mart’ta Artvin’in kalesine bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikeceğiz. AKP’ye bu seçimde geçmişte verdiğimiz derslerden daha büyük ders vereceğiz. Bakınız söylüyorum, Artvin’de AKP’yi sandığa açık ara farkla gömeceğiz”dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel