Türk-Rus İşadamları Gala Yemeğinde Buluştu

            Türk-Rus İşadamları Ticaret Formu’na katılmak için Trabzon’a gelen heyete Zorlu Grand Otel’de gala yemeği verildi. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Bülent Uğur Ecevit, Kuzey Osetya Cumhuriyeti Ticaret ve

Türk-Rus İşadamları Gala Yemeğinde Buluştu
            
Türk-Rus İşadamları Ticaret Formu’na katılmak için Trabzon’a gelen heyete Zorlu Grand Otel’de gala yemeği verildi. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Bülent Uğur Ecevit, Kuzey Osetya Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tugonov K. Kahazbıevıch, Dağıstan Cumhuriyet Ticaret Ekonomik İlişkiler Bakanı Umarov Yusup Dzhanbekovich, Rusya Federasyonu Ekonomi Bakanlığı Temsilciliğinden Ignatıev Georgıy Vasıllıevıch, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov,  TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacisalihoğlu, (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, TS Yöneticilerinden Engin Hacısalihoğlu ile Rus ve Türk işadamları katıldı.
            
DOKA tarafından da desteklenen gala yemeğinde bir konuşma yapan Vali Kızılcık, “Doğu Karadeniz Bölgemiz Trabzon’umuz ile Gürcistan üzerinden Osetya, Dağıstan ve Karaçay Çerkez Cumhuriyetleri Rusya Federasyonu ile gerçekleştireceğimiz ticaret hattı ve özellikle lojistik hattının bölgesel kalkınmaya son derece katkı sağlayacağını düşünüyorum.
 
İkili iş görüşmelerinde ortaya çıktı ki bu bölgede işadamlarımız arasında başta birbirini tanımama ve biraz var olan güvensizliğin ortadan kaldırılması için biz devletlerin ve sanayi ve ticaret odalarının çok daha yakın işbirliğine ihtiyaç var. Bu yakın işbirliğinin kurulmasında bu tür ticari, kültürel ve sosyal organizasyonların daha sık yapılmaya ihtiyacı var. Bugün atılan ilk adımın ümit verici olduğunu, ilişkilerin gelecek açısından son derece olumlu olacağının sinyalini veriyor. Bu verimli toplantının bu kadar başarılı geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
            
Gecede Rus İşadamlarına gümüş işlemeli gemi maketi hediye edildi. İşadamlarına hediyelerini sunan Vali Kızılcık, “Bu gemilerin verilmesinin nedeni Karadeniz’i bunlarla aşıp onu bir dostluk denizi haline getirmek içindir” diye konuştu. Program kolbastı ve horon gösterileriyle devam ederken, Vali Kızılcık ve beraberindeki Rus işadamları horon ekibiyle birlikte horon oynadılar.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler