Türk çayı Moskova'da tanıtılacak

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından yürütülen ve Ekonomi Bakanlıklarının koordinasyonundaki Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) desteği kapsamındaki “Çay Kümesi” projesinde yer alan 5 firmanın ürünleri DKİB organ

Türk çayı Moskova'da tanıtılacak

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği tarafından yürütülen ve Ekonomi Bakanlıklarının koordinasyonundaki Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) desteği kapsamındaki “Çay Kümesi” projesinde yer alan 5 firmanın ürünleri DKİB organizasyonunda 16-19 Eylül 2013 tarihleri arasında Moskova’da düzenlenecek olan "World Food Moscow (WFM) 2013” Uluslararası Genel Gıda Fuarı’nda tanıtılacak. DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, çay ürününün tanıtımında yaşanan yetersizlikten kaynaklanan sorunlardan dolayı ihracatın çok düşük kaldığını söyledi.

Gürdoğan, buna karşın Türk çayının doğallığı, katkı içermemesi, damak tadının ve aromasının mükemmelliği gibi birçok üstünlükleri taşıması nedeniyle ihracat şansının çok yüksek olduğuna vurgu yaparak, “Uluslararası piyasalardaki her ülke tüketici trendlerine uygun ürün ve üretim gerçekleştirilmesi ile çay ihracatının büyük bir atılım yapacağına inanıyoruz” dedi.

Gürdoğan, bu kapsamda yürüttükleri ‘Çay Kümesi’ projesi için ilk tanıtım faaliyetine dünyanın en büyük çay ithalatçısı konumunda bulunan ve Türkiye ile ortak tüketim alışkanlıklarının örtüştüğü Rusya Federasyonu’ndan başladıklarına işaret ederek, “Faaliyet kapsamında üretici firmalarımızca Rus tüketim alışkanlıklarının ve tüketim trendini yerinde görülmesi ile bu piyasa özelliklerine uygun ürün geliştirilmesi Rus piyasasında önemli bir pazar payına ulaşmamızın sağlanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

DKİB tarafından fuarda düzenlenecek stantta Rize ve Trabzon illerinden projede yer alan 5 firmanın ürünleri sergilenecek. Moskova’da yerleşik çay ithalatçısı ve market ürün tedarik yetkilileri ile ikili görüşmeler tertiplenecek ve Rusya Çay İthalatçıları ve İmalatçıları Derneği ile ikili işbirliklerinin geliştirilmesi konusunda görüşmeler yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel