Türk basını yarın Trabzon’da

Basın İlan Kurumunca düzenlenen ''Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor? Geleceğin Medyasına Hazırlık'' eğitim seminerinin üçüncüsü, yarın Trabzon'da yapılacak. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de hayal edilem

Türk basını yarın Trabzon’da

Basın İlan Kurumunca düzenlenen ''Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor? Geleceğin Medyasına Hazırlık'' eğitim seminerinin üçüncüsü, yarın Trabzon'da yapılacak.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de hayal edilemeyecek kadar büyüklükte bir reklam pastasının bulunduğunu belirtti.

İlan pastasının adil şekilde dağılmasını ve basının hizmetine sunulmasını istediklerini kaydeden Atalay, şöyle devam etti:

''Büyük firmalar, kuruluşlar reklam vermekten korkuyor, kriz döneminde ilk iptal ettiği şey reklam bütçesi oluyor. Halbuki buna gerek yok. Krizi kara dönüştürmenin yolu reklam vermekten geçiyor. Ali Ağaoğlu gerçekten iyi yapıyor. Bir reklam, nasıl bir zamanda, zeminde verilir de bu kara dönüştürülür, bunu en güzel ispatlayan kişidir. Hem kendi kazandı, hem televizyonlar, gazeteler kazandı, hem konut almak isteyenler kazandı.''

Atalay, yerel televizyonların da reklamlardan yararlanmasını istediklerini, Basın İlan Kurumunun bu konuda çalışma yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Kamu ilanlarını, nasıl Basın İlan Kurumu alıyorsa kamu reklamlarını da yönlendirsin istiyoruz. Biz alıp yerel televizyonlara da yardımcı olalım. İnternet medyası görmezlikten gelinemez, mutlaka destek verilmesi gerek. Amacımız omuz omuza, el ele çalışarak reklam pastasını büyütmek, özgür ve bağımsız bir basın oluşturmak. Düşündüğünü ifade edebilen, iftira, şantaj ve yalan haberciliğe kaçmayan bir medya oluşturmak. Bunun için de donanımlı, kabiliyetli insanları keşfedip basına kazandırıp pastayı büyütmek istiyoruz.''

Atalay, daha önce Gaziantep ve İzmir'de yapılan ''Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor? Geleceğin Medyasına Hazırlık'' eğitim seminerinin üçüncüsünün yarın Trabzon'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel