Turizmde ikinci adım!

Bölgenin kalkınmasında önemli katkı sağlayacak olan Kervan Yolu projesi kapsamında Sürmene’de bulunan Mamişağa konağı ve Süleyman Haci Yakupoğlu Konağı restore edilerek 25 yıllığına kiraya verildi.Bir yıllık kira bedelinin peşin olarak alınacak olan Konak

Turizmde ikinci adım!

Bölgenin kalkınmasında önemli katkı sağlayacak olan Kervan Yolu projesi kapsamında Sürmene’de bulunan Mamişağa konağı ve Süleyman Haci Yakupoğlu Konağı restore edilerek 25 yıllığına kiraya verildi.

Bir yıllık kira bedelinin peşin olarak alınacak olan Konaklar yıllık kira bedeli 47.500 TL Ye kiraya verildi.Yaklaşık iki yıllık bir çalışma sonunda restore edilen Süleyman Haci Yakupoğlu konağı ve Memişağa Konağı Kalafatoğlı Dış Ticaret ve Turizm Yatırım A.Ş ye kiralandı. Bir ay sonra müşteri kabul etmeye başlayacak olan Konaklar Organik Turizme hizmet edecek. Yapılan Ön protokol ile kira sahiplerine tahsis edilen  iki ayarı şekilde hizmet verecek. Sosyal mekan olarak kullanılacak olan Memişağa konağı ile Dinlenme ve konaklama yeri olarak kullanılacak olan Süleyman Haci Yakupoğlu Konağı arasına yöre mimarisine uygun bir taş köprü yapılması planlanmakta. Konakların kira ön protokol imzasına Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık,Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı,Yeniay belediye başkanı İbrahim Sedef,Çamburnu Belediye başkanı Hüseyin Alioğlu,Özel idare Müdürü İbrahim Kul ve vatandaşlar katıldı.

Konuyla ilgili Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık şunları belirtti ”Bölgede Organik Turizme hizmet etmek amacıyla başlattığımız kervan Yolu projesinin sahildeki ayağı olan İki konağın hizmete açılması turizm adına büyük bir başlangıç teşkil etmektedir.Kültürü ve tarihi yaşatabilmek adına turizm mekanı haline getirildiğimiz bu tarihi konaklar bölgeye turizm adına hizmet verecektir.” şeklinde belirterek konaklarla ilgili eksiklerimiz önümüzdeki zamanlarda giderilmesi için çalışmalarımız devam edecektir dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel