Turistlerin gözbebeği Uzungöl

Trabzon’un ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’e son yıllarda artan Arap turist ilgisi turizm seyahat acentelerini farklı arayışlara itiyor. Arap seyahat acenteleri balayı çiftlerine Uzungöl’ü önerecek.Doğu Karadeniz Kalkınma

Turistlerin gözbebeği Uzungöl

Trabzon’un ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’e son yıllarda artan Arap turist ilgisi turizm seyahat acentelerini farklı arayışlara itiyor. Arap seyahat acenteleri balayı çiftlerine Uzungöl’ü önerecek.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm sektöründen hak ettiği payı alması için turizm odaklı yurt dışı tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Son yıllarda bölgeye artan Arap turist ilgisini daha da yukarılara çekmek ve ülkemizin halihazırda aldığı yüzde 5 payı artırmak için çalışmalarını sürdüren DOKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosluğu işbirliği ile gerçekleştirilen ve Dubai’de ilk kez düzenlenen ‘Türkiye-B.A.E. Seyahat ve Turizm Çalıştayı’na katıldı.
Körfez ülkelerinden ülkemize gelen turist sayısında meydana gelen artışın ve ivme kazanan turizm hareketliliğinin bir sonucu olarak düzenlenen çalıştayda, Körfez ülkeleri adına en önemli destinasyonlardan biri haline gelen Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sunumu yapıldı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan bölgenin tanıtım filminin gösterildiği çalıştayda, bölgenin turizm potansiyeli büyük ilgi topladı.
Çalıştayda; Deira Travel&Torism Agency, Al Tayer Travel, ITL World, Rient Holidays, Al Diwanaya Travel&Tourism, Sharjah Airpot Travel Agency, Fairmont Raffles Hotels İnternetional, Lamar Holidays, Bedir Tour gibi önemli turizm seyahat acentaları, turizm yatırımcıları ve profesyonel turizmcilerle ikili görüşmeler yapıldı. Yapılan ikili görüşmelerde, bölgenin turizm potansiyeli hakkında yapılan bilgilendirmenin yanı sıra DOKA tarafından hazırlanan bölgenin turizm potansiyeline ilişkin broşürler, kitapçıklar, içinde Arapça ve İngilizce tanıtım filmlerinin olduğu CD’ler, turizm haritalar dağıtıldı.
Gerçekleştirilen çalıştay ve yapılan ikili görüşmelerde; Araplar’ın, Doğu Karadeniz Bölgesi’ni yakından takip ettikleri ve bu ilginin sonucu olarak turizm seyahat acentelerinin Doğu Karadeniz Bölgesi’ni turalarına eklemek istedikleri ayrıca Uzungöl’e balayı çifti göndermek isteyen profesyonel turizmcilerden, bölgedeki turizm yatırım olanaklarını değerlendirmek isteyen yatırımcılara ve bölgenin tüm dünyada tanıtımını yapmak isteyen tanıtım acentelerine kadar çeşitli talepler alındı.
Son yıllarda özellikle Arap turistlerin Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “Bir Arap deyiminde; 'İnsanın mutlu olması için üç şeye ihtiyaç vardır. Bunlar, yeşil, su ve Güleryüz’dür' der. Bu üçü de fazlasıyla bölgemizde mevcut. Bu güzelliklerin tanıtımını yaparak bölgemizin turizm gelirlerini yükseltmek arzusundayız. Son ” dedi.
Turizmde uluslararası platformlarda tanıtım yapılmasının önemine de vurgu yapan Genel Sekreter Kaldırım, yurtdışında yapılan tanıtımların bölge turizmine ciddi katkı yaptığını söyledi. Kaldırım, özellikle Dubai ve Suudi Arabistan turizm fuarlarında yapılan tanıtımlar sonucunda profesyonel turizmcilerin özellikle yeni evli Arap çiftleri balayı için Uzungöl'e göndermek için ciddi talepler ve sorularıyla karşılaştıklarını belirtti. Bölgeye Ortadoğu’dan gelen turist sayısında yüzde 40-50 oranında artış olduğunu ve yaptıkları çalışmaların kısa sürede sonucunu görmelerinin mutluluk verici olduğunu vurgulayan Kaldırım, ülkemiz ve özellikle Doğu Karadeniz turizmine yönelik mevcut ilginin somut turist artışına dönüştürülmesi için bu pazara yönelik tanıtım çalışmalarını arttırarak sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler