Turistlerin en gözde mekanı

Trabzon kent merkezine 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre mesafede, deniz seviyesinden 1090 metre yükseklikteki Uzungöl, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin büyük çoğunluğu dik yamaçları, muhteşem orma

Turistlerin en gözde mekanı

Trabzon kent merkezine 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre mesafede, deniz seviyesinden 1090 metre yükseklikteki Uzungöl, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin büyük çoğunluğu dik yamaçları, muhteşem orman örtüsü, temiz havası, dere ve gölüyle doğa harikası beldeyi ziyaret etmeden dönmüyor.

Uzungöl'ü geçen yıl 406 bin 622 yerli ve 34 bin 920 yabancı turist ziyaret etti, yabancı turistlerin yaklaşık yüzde 90'ını Araplar oluşturdu.

Her geçen gün adından daha da fazla söz ettiren bu şirin belde, ziyaretçilerine farklı turizm aktiviteleri sunuyor. Doğa tutkunları Uzungöl ve çevresindeki Yaylaönü, Şekersu ve Demirkapı yaylaları ile aralarında Balık gölünün de bulunduğu göller bölgesinde tracking, kuş gözlemi, yapabiliyor, kamp kurabiliyor.

Özellikle yabancı turistler tüm bu güzelliklerden yararlanmak için bölgede ortalama bir hafta konaklıyor. Yeşilin binbir tonunu barındıran uzungöl, hem bu özelliği hem de hemli, ılıman iklimiyle en fazla Arapların ilgisini çekiyor.

Uzungöl'ün ardından Sümela Manastırı en çok ziyaret edilen yerler arasında ikinci sırada yer alıyor. Manastırı geçtiğimiz yıl 256 bin 366 yerli, 38 bin 867 yabancı turist ziyaret etti. Trabzon'un bir başka tarihi mekanı olan Ayasofya Müzesi'ni ise 99 bin 725 yerli, 16 bin 454 yabancı turist gezdi.

''Trabzon mutlaka görülmeli''

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon'un son yıllarda turizm hareketliliği açısından büyük ilerleme kaydettiğini ifade ederek, ''İlimize özellikle Arap turistlerin ilgisi oldukça fazla. Buna paralel olarak her geçen gün yörede çeşitli turizm altyapıları yapılıyor'' dedi.

Trabzon'un turizm potansiyelini daha da artırmak amacıyla projeler yürüttüklerini ifade eden Kızılcık, şöyle devam etti:

''Trabzon 4 bin yıllık geçmişiyle turistler açısından mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. İlimize gelen yerli ve yabancı turistler en fazla Uzungöl, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü'nü ziyaret ediyor. Arap turistler ise doğal güzellikleri daha çok tercih ediyor. İlimize Japonya'dan Amerika'ya dünyanın bir çok ülkesinden yabancı turistler geliyor. Hedefimiz geçtiğimiz yıl yakaladığımız 2 milyon 214 bin turist sayısını daha da yukarılara çıkarmak.''

Trabzon'a en fazla İngiltere, Fransa, Almanya, Yunanistan, İran ile Suudi Arabistan başta olmak üzere Arap ülkelerinden turistler geliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel