Tüm dünya Trabzon'a geliyor

Trabzon Belediyesi ile Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisince ilki gerçekleştirilecek ''Türkiye Gençlik Buluşması'' kapsamında 81 il, Türk cumhuriyetleri ve dünya ülkelerinden 150 genç, 5 gün boyunca Trabzon'da ağırlanacak.Farklı coğrafyalardaki gençlerin

Tüm dünya Trabzon'a geliyor

Trabzon Belediyesi ile Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisince ilki gerçekleştirilecek ''Türkiye Gençlik Buluşması'' kapsamında 81 il, Türk cumhuriyetleri ve dünya ülkelerinden 150 genç, 5 gün boyunca Trabzon'da ağırlanacak.

Farklı coğrafyalardaki gençlerin kaynaşmasını sağlayacak etkinliğe katılacakların, temmuz ayında kentte yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) için olimpiyat elçisi olması amaçlanıyor.

Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlik ve spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın himayesinde, Türkiye'nin 81 ilinden, Türk cumhuriyetlerinden ve dünya ülkelerinden 150 gencin 23-27 Şubat tarihleri arasında ''1. Türkiye Gençlik Buluşması'' etkinliği için Trabzon'da bir araya geleceğini söyledi.

Gençlerden oluşturdukları bir komitenin katılımcıları belirlediğini ifade eden Tosun, ''Katılımcılarda bir kurumda, kulüpte veya sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerde bulunması şartı aramıştık. Bu şartları taşıyan ve bize istekte bulunan 150 genci belirledik'' dedi.

Organizasyon kapsamında gençlerin kaynaşmalarını sağlamayı, ortak kültürü paylaşmayı ve farklılıkları görmeyi amaçladıklarını anlatan Tosun, şöyle devam etti:

''Fatih Sultan Mehmet'in 1461 yılında fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in 22 yıl boyunca yönettiği, dünyanın Muhteşem Süleyman olarak tanıdığı Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 defa ziyaret ettiği ve mal varlığını Türk Halkına bağışladığı vasiyetini ilk kaleme aldığı yer olan Trabzon şehrinin tarihini ve sosyal konumunu anlatmak, gençleri en iyi şekilde ağırlayıp Trabzon'dan birer turizm elçisi olarak uğurlamak ve bir kültür mozaiği oluşturmayı istiyoruz.''

-KATILIMCILARA ''FAHRİ OLİMPİYAT ELÇİLİĞİ' GÖREVİ''-

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihlerinde, 49 ülkeden 4 bin sporcunun katılmasının beklendiği 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın yapılacağını anımsatan Tosun, ''Bu organizasyonumuzla, olimpiyat öncesinde katılımcı gençleri olimpiyatlar hakkında bilgilendirerek kendilerine 'fahri olimpiyat elçiliği' görevini yüklemeyi de hedefliyoruz'' diye konuştu.

Tosun, Avrupa Birliği Komisyonunun 2011 yılını Avrupa Gönüllülük Yılı ilan ettiğini, bunun da gençlerin buluşmasına ayrı bir anlam yüklediğini dile getirerek, şunları söyledi:

''Organizasyon kapsamında gönüllü faaliyetlere fırsat tanıyan ve bu faaliyetleri kolaylaştıran bir ortam yaratılacak ve uzun vadede, gönüllü olarak çalışmalarda bulunan gençlerin temsile yetkili olduğu kurumların, kulüplerin ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini güçlendirerek gönüllü faaliyetlerin kalitesinin artırılmasına imkan tanınacak. Türk kültüründe yüzyıllardır süregelen sosyal dayanışmanın bir biçimi olan imece kültürü vurgulanacak.''

Muammer Tosun, etkinliğin son günü olan 27 Şubatta Trabzon'un en işlek mevkisi Uzun Sokak'ta 500 gencin buluşarak Atapark'a kadar yürüyeceğini kaydederek, ''Atapark'ta gençlik bildirgesi yayımlamayı ve üzerinde sevgi, barış, kardeşlik mesajı bulunan kartlar takılı balonları gökyüzüne bırakmayı planlıyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler