TÜKSİAD'ın hedefi çok büyük

 Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) Genel Başkanı Gültekin Şenel, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütünde gözlemci dernek olmak istediklerini söyledi. Merkezi sanayinin kalbi Gebze'de bulunan Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları D

TÜKSİAD'ın hedefi çok büyük

 

Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) Genel Başkanı Gültekin Şenel, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütünde gözlemci dernek olmak istediklerini söyledi.
 
Merkezi sanayinin kalbi Gebze'de bulunan Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) Genel Başkanı Gültekin Şenel ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla kahvaltılı tanışma ve kaynaşma toplantısında bir araya geldi. Gebze Palas Hotel'de gerçekleşen toplantı Başkan Şenel ve yönetim kurulu üyelerinin kendilerini tanıtması ile başladı.
 
1 İLDE ŞUBE ,4 İLDE TEMSİCİLİK
 
Oldukça samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen toplantıda basın mensuplarına TÜKSİAD'ın bugüne kadar ve bundan sonra yapmayı planladığı çalışmaları anlatan TÜKSİAD Genel Başkanı Gültekin Şenel, Rize, Ankara, Trabzon, Adapazarı'nda bulunan temsilciliklerini bu yıl içinde şubeye dönüştüreceklerini ve diğer iller de de şube açmayı hedeflediklerini kaydetti. İstanbul Şubesi'nin faaliyette olduğunu ifade eden başkan Şenel, Kıbrıs'ta da teşkilatlanma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
 
KEİ'DE GÖZLEMCİ OLMAK İSTİYORUZ
 
En önemli hedeflerinin, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın öncülüğünde 1992 yılında kurulan ve Karadeniz'e kıyısı olan 12 ülkeye hitap eden Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nde gözlemci dernek olmak istediklerini ifade eden Başkan Şenel, bunun için yazışma ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, derneği uluslararası boyuta taşıyacak ve kurumsal yapıya kavuşturacak bu çalışmayı çok önemsediklerini kaydetti.
 
TİCARİ BİR STK'YIZ
 
Yöresel bir dernek olmadıklarının altını çizen TÜKSİAD Genel Başkanı Gültekin Şenel, ticari bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, " Önceliklerimiz; üyeler arası ticareti geliştirmek. Kurumsallaşmak, Üyelerimize eğitim vererek, şirketleri hem kurumsal hale getirmek hem de ömürlerini uzatmak istiyoruz. Bunun için eğitim takvimimizi oluşturduk." ifadesini kullandı.
 
SANAYİCİ İLE TEDARİKÇİ BULUŞACAK
 
Üye sayısını artırmak için çalışmalar yaptıklarını, üyelik şablonu çıkardıklarını ve çıta koyduklarını vurgulayan Gültekin Şenel şunları söyledi: "Sanayici üyelere de ağırlık vereceğiz. Tedarikçi ile sanayicimizi buluşturacağız. Amatörlükten profesyonelliğe geçmek için yol haritamızı belirledik. Sanayici ile tedarikçi buluşması için ilk adımlarımızı attık. İlk ziyareti derneğimizin üyesi olan GEPOSB Başkanı Osman Erkan'a gerçekleştik. Çok verimli geçti. Tecrübe ve birikimlerinden istifade ettik."
 
ÜYE SINIRLAMASI YOK
 
Şenel, üye sınırlamasının olmayacağını, bir yıl içinde 500 üyeye çıkmayı doğru bulmadıklarını, 2013 yılında hedeflerinin 400 üye olduğunu ve başka illerden sanayici ve işadamlarının derneğe üye olabileceğini, yönetimde İzmir'den bile kişinin olduğunu kaydetti.
 
ŞEHRİMİZE DE SORUMLUYUZ
 
TÜKSİAD'ın faaliyette bulunduğu bölgeye de sorumlu olduğunu ve katkısının olacağını, sosyal projeler üreteceğini anlatan Gültekin Şenel, " bölgede belediyelerin iyi yaptığı çalışmaları takdir edeceklerini, olumsuzlukları da yapıcı ve yol gösterici bir üslupla eleştireceklerini anlattı.
 
AKS dans topluluğu, Gebze Musiki Derneği ve GEDOSK'u taktir ettiklerini, bu derneklerin hiçbir destek olmadan şehre katkı sunduklarının altını çizen Şenel, zaman zaman Karadeniz bölgesindeki illere gezi düzenleyeceklerini, buralarda daha da aktif olmak için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler