TÜFAD'tan Akçay'a destek

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şube Başkanı Balaban Akçay’a destek verdi. Balaban yaptığı yazılı açıklamada Trabzonspor’un Trabzonlu hocalarla şampiyon olduğunu ve öze dönmesi gerektiğinin altını çizdi.Balaban ‘ın yaptığı açıklamada T

TÜFAD'tan Akçay'a destek

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şube Başkanı Balaban Akçay’a destek verdi. Balaban yaptığı yazılı açıklamada Trabzonspor’un Trabzonlu hocalarla şampiyon olduğunu ve öze dönmesi gerektiğinin altını çizdi.

Balaban ‘ın yaptığı açıklamada Trabzonspor’un  Trabzonlu antrenörlerle 10 yılda 6 kez şampiyon olduğunu belirterek”

1970 li yıllardaki futbol antrenör büyüklerinin izinde yürüyen Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay’ın gerek 1461 Trabzon ,gerekse Trabzonspor’daki Teknik direktörlüğü sürecindeki başarılarıyla gurur duyuyoruz.

Trabzonspor’un geçmişteki başarılarda kendi insanına duyulan güven ve verilen destek sonrası 10 yılda 6 şampiyonluk yaşadı. Trabzonspor ,kendi insanını terk ediş süreci sonunda 30 yıldır şampiyonluk habreti yaşıyor
  “öze dönüş ve kendi insanına tahammül’ edebilme sabrını gösterebildiğimizde neleri kazandığımız  da aşikardır.”dedi

Balaban,Trabzonspor; tüm lig şampiyonluklarını Ahmet Suat Özyazıcı ve Özkan Sümer’ ve ,2010-2011 sezonunda da yine Trabzonlu bir teknik adam Şenol Güneş ile elde ettiğini belirterek”  Trabzonspor’un teknik direktörü Mustafa Akçay son iki yıla baktığımızda;Trabzon 1461 takımının Fenerbahçe,Galatasaray maçları ile dünyanın her karesindeki Trabzonspor’lulara büyük sevinç yaşattı. Trabzon futbol tarihinde ilk kez UEFA Avrupa ligini  yenilgi yüzü görmeden gurup lideri olarak bitirme başarısını yine bu sezon kendi öz değerlerimizle Mustafa Reşit Akçay ile elde ettik.

Son 30 yılda kendi futbolcumuza ve kendi teknik direktörlerimize çok gördüğümüz sabrı, 20 ye yakın yabancı uyruklu teknik adam ve 80 üzerinde yabancı uyruklu futbolculara göstererek  maddi ve manevi büyük kayıplara uğradık.
Kendi özümüzden yetişen Mustafa Reşit Akçay döneminde , sadece Avrupa kupasından gelen para 13.000.000 TL üzeridir

Yine;Mustafa Reşit Akçay döneminde  Trabzon 1461 den gelen 7 futbolcunun ; Yusuf Erdoğan,Kadir Keleş,Caner Osmanpaşa ,Zeki Ayvaz,Zeki Yavru, Abdulkadir Özdemir ,Mustafa Akbaş ve Gökhan Alsan’ın yıllık maliyeti 2.500.000TL.bile değildir. Ancak babancı futbolculardan örnek olarak ;Sol Bamba bonservis ücreti hariç yıllık 2.500.000 TL üzerinde garanti para. Flaron Malouda 7.500.000 TL yıllık garanti para ödeniyor.
Manevi olarak ise Ligde 8.sırada ,Avrupa’da yoluna devam eden bir Trabzonspor ve 2 yılda pilot takımdan A takıma çıkan 7 Trabzon kökenli futbolcu ve Rizespor,Ankaraspor’a verilen 4 futbolcu ile Trabzon’nun maddi ve manevi kazanımları büyüktür

Bu gerçekler ışığında;”Fedakarlıkları kendi insanımızdan bekleyip, sabrı başkalarına göstermek” huyundan artık vazgeçip,”geçmişine saygı, kendi insanımıza sabır gösterip ve güvendiğimizde” ; 2 yılda 7+4=11 futbolcu üretip değerlendirilmesinde en büyük pay sahibi olan Mustafa Reşit Akçay’ın yanı sıra Hami Mandıralı,Hamdi Zıvalıoğlu,Turgay Karslı,Kenan Sivrikaya’yı ülke futboluna , Alper Boğuşlu’yu Türkiye A milli Takım Kaleci antrenörlüğüne sunan ve yine TÜFAD üyemiz olan Serkan Ünver’i Türk futboluna profosyonel yönetici olarak kabul ettiren bir anlayışın bizlere yaşattığı ve yaşatacağı gururu bundan sonraki süreçte sürekli olarak yaşayabileceğimizin bilinmesini isteriz.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel