TTSO'dan Trabzon'un istatistikleri

Şubat aylarında yüzde 10 oranında büyüme kaydettiği ancak buna karşın protestolu ve takipteki çek senetler açısından üzücü bir tablonun ortaya çıktığı belirtildi.Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat

TTSO'dan Trabzon'un istatistikleri

Şubat aylarında yüzde 10 oranında büyüme kaydettiği ancak buna karşın protestolu ve takipteki çek senetler açısından üzücü bir tablonun ortaya çıktığı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, şehir ekonomisiyle ilgili istatistikler vererek “Ocak-Şubat istatistiklerini değerlendirdiğimizde yüzde 10 civarında bir büyüme söz konusu. Bu sevindirici. Ancak buna karşın protestolu ve takipteki çek senetler açısından üzücü bir tablo var. Bunlar oran olarak yüzde 60, rakamsal olarak da yüzde 90 artış gösterdi. Kış döneminde piyasanın durgunluğu da bu sonuçta etkili oldu. Umarız bu böyle gitmez ve kış dönemindeki durgunluk aşılır” dedi.

Dubai’de 30 Nisan-4 Mayıs 2012 tarihlerinde yapılacak “Arabian Travel Market” fuarıyla ilgili de konuşan Başkan Hacısalihoğlu, “Arap turistlerin ülkemize ve bölgemize büyük ilgisi var. Arap ülkelerinden bölgemize turistlerin gelmesi konusunda bölgenin özelliklerini ve güzelliklerini tanıtıcı faaliyetler yürütülüyor. Oda olarak bu faaliyetleri yakından takip ediyoruz. Sizlerden ricamız orada yapılacak fuarda, sizleri tanıtıcı çalışmaları sergilemek istiyoruz. Orada turizm acenteleriyle işbirliği yapabiliriz. Değerlerimizi dışarıda tanıtmalıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler