TTSO'dan Afrika'ya yardım eli

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Afrika'nın Trabzon'da hissedildiğini, Trabzon'u da Doğu Afrika'da hissettirmek istediklerini söyledi.Hacısalihoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında,

TTSO'dan Afrika'ya yardım eli

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Afrika'nın Trabzon'da hissedildiğini, Trabzon'u da Doğu Afrika'da hissettirmek istediklerini söyledi.

Hacısalihoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, Doğu Afrika'nın son 60 yılın en büyük kuraklık ve kıtlık felaketiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, ''40 milyon kişinin gıda yardımına ihtiyacı bulunuyor. Son 3 ayda hayatını kaybeden 5 yaş altı çocukların sayısı ise 30 bine yaklaştı'' dedi.

Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de büyük bir insanlık dramı yaşandığına dikkati çeken Hacısalihoğlu, ''BM Çocuk Fonu verilerine göre, açlığın pençesindeki Somali'de her 6 dakikada bir çocuk hayatını kaybediyor. Türkiye'nin girişimiyle İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi, acil olarak 17 Ağustos'ta İstanbul'da başta Somali ve Doğu Afrika için 57 üyesiyle toplanacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Afrika'daki açlık felaketi için 1 milyon lira bağışta bulunarak, bir yardım kampanyası başlattı'' diye konuştu.

Doğu Afrika halkına Trabzon'dan yardım eli uzatmak istediklerini, hiç kimsenin insanlık adına sessiz kalamayacağı bir süreçten geçildiğini vurgulayan Hacısalihoğlu,şunları kaydetti:

''Doğu Afrika halkına Trabzon'dan hep birlikte yardım elimizi uzatmak istiyoruz. Yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda üyelerimizin Doğu Afrika halkına yardım kampanyasına katılmaya davet ediyoruz. Kampanya için yardımlar, oda ve borsalarımızın bir üst birliği olan TOBB'un açtırdığı banka hesabına yatırılacaktır. Bu hesapta toplanan nakdi bağış tutarları, Doğu Afrika'ya ulaştırılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığına transfer edilecektir. Oda ve borsa meclislerimiz, üyelerimiz, camiamız ve arzu eden vatandaşlarımızın sağlayacağı katkılar, Doğu Afrika halkına bu kutsal ramazan ayında en kısa zamanda ulaştırılacaktır.''

Oda olarak kampanyaya 10 bin lira destek verdiklerini belirten Hacısalihoğlu, ''Bütün illerin yardım için yarıştığı bu kampanyada, Trabzon'da oda üyelerimize çağrıda bulunuyoruz. Doğu Afrika Trabzon'da hissediliyor, Trabzon'u da Doğu Afrika'da hissettirelim. Yapacağımız yardımlar hayat kurtaracak. Kim bir hayat kurtarmak istemez ki. İsteyenler Türkiye İş Bankası'nda TOBB tarafından açılan Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabına yardımda bulunabilirler'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel