TTSO’da hedef: Mersis’e tam uyum

 Türkiye genelinde iş dünyasını ilgilendiren Merkezi Sicil Kayıt sistemi Mersis’e bugüne kadar 2 milyon 750 firma kaydedildi.  Bu kapsamda, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine Mersis Merkezi Sicil kayıt sistemi eğitimi verildi. TTSO’DA HEDEF: MERSİS

TTSO’da hedef: Mersis’e tam uyum
 Türkiye genelinde iş dünyasını ilgilendiren Merkezi Sicil Kayıt sistemi Mersis’e bugüne kadar 2 milyon 750 firma kaydedildi.  Bu kapsamda, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine Mersis Merkezi Sicil kayıt sistemi eğitimi verildi.
 
TTSO’DA HEDEF: MERSİS’E TAM UYUM
Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, 2012 sonunda başlayan Mersis uygulamasının devam etmekte olduğunu ifade ederek TTSO’nun bir geçiş sürecinde olduğunu, sistemin yavaş yavaş öğrenilmeye başlandığını kaydetti. Az da olsa hataların yaşandığını ancak zamanla pekiştirme sağlandığında sistemin daha rahat işleyeceğine inandığını söyledi.
 
Başkan Hacısalihoğlu bazı firmalar ya da firma muhasebecilerin Mersis sistemine uyumunun oldukça başarılı olduğunu dile getirerek, “Mersis sistemi yerleşmeye başladı. Zaman içerisinde bütün üyelerimizin uyumu artış göstermektedir. Hedefimiz üyelerimiz ile birlikte Mersis sistemine tam uyumdur. ” dedi.
 
Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaklaşık aktif 8 bin üyeye sahip olduğunu bu üyelerin yüzde 80-85 oranında Mersis uygulaması için altyapısının tamamlanmış olduğunu bildirdi.” Arzumuz bu sürecin çok daha kısa zamanda tamamlanmasıdır. Bütün amacımız bu geçiş sürecini sorunsuz ve hızlı bir şekilde başarıyla tamamlamaktır. Bugün burada bu program ile ilgili bir eğitim veriyoruz.  İleri ki dönemlerde programda bazı değişiklikler hakkında eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
 
145 FARKLI KURUM İLE ENTEGRE OLACAK
Uyumsoft Eğitim ve Uygulama Danışmanı Mustafa Dakmaz Mersis sistemine bugüne kadar 2 milyon 750 bin kayıt yapıldığını ifade etti. Sistem üzerinden 145 ayrı kuruluş işleminin gerçekleşeceğini vurguladı.
 
TRABZON TSO ÜYELERİ EĞİTİM İLE BİLGİLENDİRİLDİ
Eğitim kapsamında Mersis kullanıcı kaydı oluşturulması ve aktivasyon işlemleri, firma nevisine göre şirket kuruluş başvurularının oluşturulması, değişiklik tescil başvuruları için olması gereken haller, e-imza aktivasyonum, genel değişiklik işlemleri, tasfiye ve terkin başvuruları ve üyelerimizden gelen problemlerle ilgili teknik destekler hakkında ayrıntılı bilgi verilecek ve uygulamalı anlatımlar gerçekleştirildi.
 
Bir günlük eğitim programının ardından Başkan Hacısalihoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte eğitimci Dakmaz’a plaket takdim ederek teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler