TTSO'da bilgilendirme toplantısı

Türkiye’nin AB’ye katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedefleyen ve işletmeleri AB standartlarına yükseltmeyi amaçlayan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamın

TTSO'da bilgilendirme toplantısı

Türkiye’nin AB’ye katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedefleyen ve işletmeleri AB standartlarına yükseltmeyi amaçlayan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında Türk çiftçisinin yatırımlarını destekleyen hibe programının toplantı, TTSO Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali’nin yanı sıra resmi kurum amirleri ve desteklerden faydalanmak isteyen kişiler katıldı.

Programın katılım öncesi Türkiye’deki işletmeleri AB standartlarına yükseltmeyi amaçladığını belirten İl Koordinatörü Muhammet Bozali, 1 Temmuz 2011’de birinci, 4 Temmuz 2011’de ise ikinci çağrı dönemine çıktıklarını söyledi. Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelerin destek almak için proje hazırlayarak başvuruda bulunmaları gerektiğini belirten Muhammet Bozali, “Projelerle ilgili başvurular 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacak. Son teslim tarihi olan 15 Ağustos 2011’den sonra yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek” dedi.

Toplantıda daha sonra Proje Başvuru Birim Amiri Şansal Aydoğdu sağlanacak destekler hakkında ayrıntılı bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel