TTSO Mesleki Teknik Eğitim Komitesi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Teknik Eğitim Komitesi, ikinci yıl çalışmalarına başladı.     Başkanlığını TTSO Meclis Üyesi Ahmet Dar'ın yaptığı Mesleki Teknik Eğitim Komitesi toplantısına, TTSO Genel Sekreteri

TTSO Mesleki Teknik Eğitim Komitesi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Teknik Eğitim Komitesi, ikinci yıl çalışmalarına başladı.     

Başkanlığını TTSO Meclis Üyesi Ahmet Dar'ın yaptığı Mesleki Teknik Eğitim Komitesi toplantısına, TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan'ın yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Koordinasyon Birimi Üyesi ve Mesleki Teknik Eğitim Komitesi Sekreteri Süleyman Atasoy ile Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Çağlayan, iş adamları Servet Mete, Cem Erkuloğlu ve Cesur Gerigelmez, Trabzon Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nurgül Karagöz, Trabzon Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Orhan Genç ve Teknikerler Birliği Trabzon Şube Başkanı Orhan Baki katıldı. 
     
TTSO Genel Sekreteri Gürhan, toplantıda yaptığı konuşmada, komitenin gösterdiği performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapılacak çalışmalara oda olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. 
     
Toplantıda geçen sene değerlendirilerek planlaması yapılan ancak tamamlanamayan projelerin yanı sıra kısa ve uzun vadede yapılacak çalışmalar ele alındı. 
     
Toplantıda, görüş birliğine varılan mesleki eğitimin, eğitim sistemindeki oranının artırılması, teknik eğitimin önemini anlatacak çalışmalar yapılması, mesleki eğitim kurumlarında matematik ve fen derslerinin artırılması, başarılı öğrencileri mesleki eğitime yönlendirmek için iş imkanı sağlanması, kız öğrencileri mesleki teknik eğitime yönlendirecek projelere ağırlık verilmesi konularında detaylı çalışmalar yapılmasına ve 15 gün sonra yeniden toplanılmasına karar verildi. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel