TTSO da 38 yıllık gecikme

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bir ilke imza atarak 38 yıl üzerine Trabzon Sanayi sitesini ziyaret eden  başkan oldu. Ziyarette konuşan TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, sanayi esnafının Trabzon için çok önemli olduğunu vu

TTSO da 38 yıllık gecikme
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bir ilke imza atarak 38 yıl üzerine Trabzon Sanayi sitesini ziyaret eden  başkan oldu.
 
Ziyarette konuşan TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, sanayi esnafının Trabzon için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Burası şehrin en can alıcı noktalarından bir yer. Bizde burası için elimizden gelen yardımı sonuna kadar yapacağız” dedi.
 
Trabzon Sanayi Derneği Başkanı Ayhan Arpacı, ise sanayi’nin Trabzon’un kalbi olduğunu söyleyerek, “Trabzon’da uzun yıllardan beri insanlarımızın büyük çoğunluğu geçimini sanayiden sağlamaktadır. Sanayi Trabzon için çok önemlidir. Burada arkadaşlarla 2005 yılında dernek kurduk, kurduğumuz bu dernekte sanayinin daha iyi gelişmesi ve hizmet babında daha iyi hizmet alması için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz.
 
Bakın Trabzon ‘da sanayi denildiğinde burası Artvin’den Rize’ye, Giresun’dan Gümüşhane’ye, Bayburt’tan Erzurum’a kadar hizmet vermektedir. Bunun için Sanayi esnafının Trabzon ekonomisine olan katkısı asla göz ardı edilmemelidir. Bugüne kadar birçok hizmeti maalesef zor şartlarda buraya getirdik. Fakat her getirmeye çalıştığımız hizmet buradaki esnaflar içindir. Son olarak yapmış olduğumuz yüz araçlık oto park bu çalışmada başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ekip arkadaşlarına yönetim kurulum adına teşekkür ederim. Jeneratör alarak elektrik kesintilerinde derneğimiz tarafından acil durumlar için esnafımıza yardımcı olabiliyoruz. Kamera sistemlerinin bakım onarım ve hizmet binamızda toplantı salonunun hizmete girmesi için çalışmalar devam etmektedir” dedi.
 
SANAYİ ESNAFI TRABZON’UN CAN DAMARIDIR
Sanayi esnafının Trabzon’un can damarı olduğunu dile getiren Arpacı, “Sanayi esnafı bugüne kadar cefakâr çalışarak hizmet etmiştir. Trabzon ekonomisinin de lokomotifi olmuştur. Bakın bugün bizler burada birçok büyük firmaların bayiliklerini yapıyoruz. Burada çalışan bütün elemanlar bu sanayiden çıkmıştır. Sanayi esnafının Trabzon’a yaptığı hizmet belki görünmüyor, ama hemen he men her evde bir sanayi esnafı kalfası çırağı vardır. Bunun için sanayinin Trabzon’a kazandırdığı azımsanmayacak kadar fazladır” ifadelerini kullandı.
 
SAHİL YOLU BAĞLANTISI BÜYÜK BİR KAZANÇTIR
Karadeniz Sahil yolunun yapımı sırasında sanayi esnafının endişeli olduğunu söyleyen Arpacı, “Sahil yolu yapılırken birçok esnafımızın burada haklı olarak birçok endişesi vardı. Çünkü sanayi bağlantısı olmayan bir sahil yolunun buradaki esnafa hiçbir katkısı olamazdı. Biz burada bu yolun bağlanması için başta dönemin Bayındırlık Bakanı Sayın Faruk Nafiz Özak ve diğer bütün yetkililere teşekkür ediyoruz. Bu yolun bağlanması için Sanayi Derneği olarak gerçekten büyük bir çaba gösterdik. Gösterdiğimiz bu çaba sonucu bu yolunda bağlanmasını başardık. Bu yola Emniyetimiz daha duyarlı çalışmak sureti ile yol kenarlarına terk edilmiş yada uygunsuz park eden araçlar yönünde yapacağı çalışmalar sonuç vereceği kanaatimizdir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel