TTSO Başbakan'a yazı yazdı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Aralık ayı Meclis toplantısında Trabzon’un gündemindeki en önemli konuların başında gelen 5084 sayılı istihdamın ve yatırımın teşvikine ilişkin 5084 sayılı yasanın uzatılması yönünde önemli açı

TTSO Başbakan'a yazı yazdı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Aralık ayı Meclis toplantısında Trabzon’un gündemindeki en önemli konuların başında gelen 5084 sayılı istihdamın ve yatırımın teşvikine ilişkin 5084 sayılı yasanın uzatılması yönünde önemli açıklamalar yaptı.

YA ONLAR YA BİZ BİLMİYORUZ

Başkan Hacısalihoğlu konuyla ilgili olarak sadece Trabzon değil 49 il olarak çalışmalar yürüttüklerini hatırlatarak, “Teşvik yasasının uzatılması için bakanlıklarla yazışmalar yaptık ve bu yazılarımıza bazı bakanlıklardan cevap geldi. Gelen olumsuz cevaplara baktığımızda ya biz bu yasayı anlamadık  yazıyı yazanlar anlamadı diye düşündük. Verilen cevapta ‘Yeni teşvik yasasında biz bunu karşılıyoruz’ deniyor. Maalesef karşılamıyor. Ya birilerini aldatmaya çalışıyorlar ya da yazanlar yanlış yazmış. Gerek TOBB nezdinde gerekse 49 il olarak Başbakanımıza bütün bu olayları detaylarıyla anlatan yeniden yazılar yazdık ve takibini de yapıyoruz. Bakanımız ve vekillerimizle de bu konudaki çalışmaları sürdürüyoruz. Biz umutluyuz, çünkü başbakanımız bu konuda bizzat olumsuz bir açıklama yapmamıştır, yani Başbakanımızın ağzından bize bir cevap gelmedi. Umuyoruz ki bu kadar baskı sonucu sayın Başbakanımız konuyu inceler ve bize olumlu yanıt verir. Ve bizler bu konuda hala umutluyuz” diye konuştu.

UMUTLUYUZ, ÇÜNKÜ BAŞBAKANIMIZ SON SÖZÜ SÖYLEMEMİŞTİR

Başkan Hacısalihoğlu, 5084’ün sona ermesi halinde şirketlerin mali külfetten kurtulmasının bu kez devlete yük getireceğine işaret ederek, “Devlet işten çıkartılan işsizlere işsizlik maaşı ödeme yapmak zorunda kalacak ve vakıflardan da yardımlar yapılacak. Bütün bunlar devlete yük olacak. Teşvikle ilgili karar verilirken artıları ve eksileri ile hesaplar yapılmalı. Ve değerlendirmeler de çok iyi yapılmalı” dedi

Öte yandan  TTSO’nun  Aralık ayı meclis toplantısında 2012 yılının son toplantısı olması nedeniyle bütün meclis üyelerine birer plaket takdim edildi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel