TTB İftar'da buluştu

TTB’nin geleneksel iftar yemeğine TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Albayrak,  borsa üyeleri ve basın mensupları katıldılar.TTB M

TTB İftar'da buluştu

TTB’nin geleneksel iftar yemeğine TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Albayrak,  borsa üyeleri ve basın mensupları katıldılar.

16.jpg

TTB Meclis Başkanı Cirav; “ iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, fındık üreticisinin bilincinin giderek arttığına dikkat çekerek, “Fındık piyasasında istikrar için üreticinin nasıl hareket edeceğini bilmesi lazım” dedi.

Mehmet Cirav, şöyle konuştu:

 

“Fındık sektöründe doğrular son 3 yılda daha fazla uygulama alanı bulmuştur. Sebebi de serbest piyasa koşullarının uygulanmasıdır. Arz talep dengesi üzerine fiyatların oluştuğu bu sistemde üretici de devlet tarafından desteklenerek mağduriyetin önüne geçilmiştir. Bu nedenle özellikle rekoltenin daha fazla olduğu bu yıl üreticiye bu desteklemenin mutlaka sürdürülmesi ve de bunun fındık piyasaya inmeden açıklanması gerekir. Aksi takdirde olumsuzluklar yaşanabilir.”

Fındık üreticisinin serbest piyasa koşullarında hakkını arama ve fiyatın oluşmasına etki yapma yolunda son 3 yılda çok şeyler öğrendiğini vurgulayan Mehmet Cirav, “Asıl sınav bu yıl. Çünkü fındık son 3 yıldakinden daha fazla. Bu nedenle üretici daha bilinçli ve dikkatli hareket etmek, ürününü piyasaya kontrollü olarak indirmek zorundadır. Fiyatın geçen yıla göre düşük olmasının muhtemel olduğu bir yılda, üreticilerin tavrı fiyatta da en büyük belirleyicidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel