TSO Başkanı Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Aslan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti.Aslan, ziyarette, Karabük ile Trabzon'un Karadeniz Bölgesi'nin doğu ve batı bölgelerind

TSO Başkanı Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Aslan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti.

Aslan, ziyarette, Karabük ile Trabzon'un Karadeniz Bölgesi'nin doğu ve batı bölgelerinde bulunmasına rağmen birçok alanda işbirliklerinin bulunduğunu söyledi.

Hacısalihoğlu ise Karadeniz coğrafyasında bulunan illerin birbiri ile daha sıkı ilişkiler kurmasında fayda olduğunu dile getirerek, bunun için kurumlar arasındaki ilişkilerin bu tür ziyaretler ile geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Trabzon'un komşu ülkeler ile ticarette gelişme kaydettiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, ''Özellikle Trabzon bir uluslararası ticaret merkezi olmasından ötürü ihracatta ülkemizin geçtiğimiz yıl en fazla ihracat yapan 16. kenti başarısını yakaladı. Bir yılda bir milyar doları aşan ihracat gerçekleştirdik. 2012 yılının ilk 9 aylık rakamlarında bir önceki yıl toplamını aştığımızı görüyoruz'' diye konuştu.

Hacısalihoğlu, fındığın yüzde 10'unu yetiştiren Trabzon'un, Türkiye'de üretilen fındığın ise yüzde 40'ının ihracatını gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, şehir ekonomisini takipte özellikle kesilen faturaların dikkate alındığını, buna göre de her ay üste kayan bir ciro eğilimi ortaya çıktığını, yıllık bazda yüzde 12-17'ye varan bir artışın söz konusu olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel