TRT’den “BİR DESTANDIR ÇANAKKALE” konseri..

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da yapılan ve büyük ses getiren 50’inci yıl konserinin ardından bu kez de TRT Trabzon Müdürlüğü bünyesindeki TSM ve THM Gençlik Koroları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıl dönümü nedeniyle “B

TRT’den “BİR DESTANDIR ÇANAKKALE” konseri..

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da yapılan ve büyük ses getiren 50’inci yıl konserinin ardından bu kez de TRT Trabzon Müdürlüğü bünyesindeki TSM ve THM Gençlik Koroları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıl dönümü nedeniyle “Bir Destandır Çanakkale” adlı muhteşem bir programla parmak ısırttı.

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Prof.Dr.Hasan Basri Şentürk, TRT Trabzon Müdürü Hüseyin Kantar, Müdür Yardımcısı Mehmet Bayraktar ve çok sayıda davetli katıldı.

TRT Trabzon Radyosu Spikerlerinden Erdoğan Topçu’nun  Çanakkale’de yaşanan hikayelerden kesitler sunduğu ve okuduğu şiirlerle renklendirdiği programda ,TRT Trabzon Türk Sanat ve Türk Halk Müziği Gençlik Koroları birlikte sahne aldı.

Koro şefleri Özlem Aydın ve Emine Yıldız’ın yönettiği koro birbirinden güzel türküler seslendirirken, solo eserlerde de Zühal Şahin, Çiğdem Sağlam, Elif İrem Yavuz, Mine Bakır, Nalan Bulut, Muhammet Yuluğ, Gizem Kalaycı, Bekir Aktaş ve Yasin Çorok sahne aldılar. Hayati Serdar ise  okuduğu “Sunayı da deli gönül sunayı” türküsüyle gençlere taş çıkartırken  spiker Topçu’nun anlattığı hikayeler karşısında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.  Gerek sazlar gerekse de solistler profesyonelleri aratmazken TRT’nin dev gençlik korosu ve finalde sahneye ellerinde Türk Bayrakları ve “İzmir Marşı”yla çıkan çocuk korosu da ayakta alkışlandı.

Programın sonunda koro şefleri Özlem  Aydın ve Emine Yıldız’a Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara tarafından çiçek takdim edildi. Korolardan sorumlu şef Mustafa Güler tarafından hazırlanan, günün anlam ve önemini ifade eden görsel görüntülerde programı izleyenler tarafından oldukça beğenildi.  

11.20140319130321.jpg  

12.20140319130344.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler