Trafikte can kaybını azaltan proje !

 İlkadım Belediyesi, “Trafik Eğitim Parkı”nda küçük yaştaki çocukları eğiterek trafik kazalarında can kaybını azaltmayı hedefliyor.  Son 10 yılda meydana gelen 7 milyon trafik kazasında 45 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 1.5 milyon kişinin yaralı veya

Trafikte can kaybını azaltan proje !

 

İlkadım Belediyesi, “Trafik Eğitim Parkı”nda küçük yaştaki çocukları eğiterek trafik kazalarında can kaybını azaltmayı hedefliyor. 
 
Son 10 yılda meydana gelen 7 milyon trafik kazasında 45 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 1.5 milyon kişinin yaralı veya sakat olarak yaşamlarını sürdürdüğüne dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, trafik kazalarında yaşanan can kaybının, bilinçli ve eğitimli nesillerle azaltılabileceğini söyledi.
 
Trafik kazalarında hayatını kaybeden her 100 yayadan 26’sının çocuk olduğuna dikkat çeken Başkan Demirtaş, “Ülkemizde Türkiye’de 14 yaş altındaki çocukların, trafik kazaları sonucu hayatlarını kaybetme riski Avrupa ülkelerine göre 3 ila 4 kat daha yüksek. Uzmanlara göre Türkiye’de yol güvenliği eğitimi gerek nitelik, gerekse nicelik olarak yeterli değil. Dünyada da bu sorun hala çözülebilmiş değil. Bu konuya çözüm getirmenin bir yolunun da çocuklara küçük yaşta trafik eğitimini vermektir” dedi.
 
Bu bilinçle ilköğretim düzeyinde eğitim alan çocuklara trafik bilincini küçük yaşlarda kazandıracaklarını ifade eden Başkan Demirtaş, trafik kurallarına duyarlı eğitimli nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydederek, "Eğlendirici ve eğitici özelliği bulunan Trafik Eğitim Parkı’nı çalışmasını yeni yılda bitireceğiz. Trafik bilincinin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak olan proje kapsamında, okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olacağız” diye konuştu.
 
Demirtaş, Derebahçe Mahallesi’nde 4 bin metrekarelik alana yapılacak olan alanda karayollarının standartlarına uygun yollar, kavşak, alt ve üst geçitler bulunduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel